Σε μια παρατεταμένη περίοδο εργασιών μπαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη ριζική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου που ξεκινά από το πρώην κάμπινγκ Βούλας και φτάνει έως την ανατολική παραλία της Βάρκιζας.

Οι προσπάθειες που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου για να εκτοξεύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, φαίνεται να καρποφορούν.

Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για την ανάπλαση του πρώην κάμπινγκ Βούλας, μιας έκτασης που για δεκαετίες είχε μετατραπεί σε άντρο παραβατικότητας. Σύμφωνα με τη μελέτη, στο σημείο θα δημιουργηθεί πολυτελές κάμπινγκ που θα συνδυάζει τις ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση και δίπλα στο κύμα, το οποίο θα περιλαμβάνει 60 σκηνές και περίπου 40 τροχόσπιτα.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων, θα κατασκευαστούν γήπεδα αντισφαίρισης, θα δημιουργηθεί παιδότοπος και ένας υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος.

Συνεχίζουμε με την ανάπλαση της Β’ πλαζ Βούλας η οποία τα τελευταία 30 περίπου χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη. Μόλις τον περασμένο μήνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενέκρινε την μελέτη για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης ακτής.

Η συνολική επένδυση που θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων αθλητισμού όπως γήπεδα beach volley, τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, νέες λουτρικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήρια και χώρο εστίασης ενώ στην παραλία θα τοποθετηθούν ομπρελοκαθίσματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουομένων.

Μένοντας στη δημοτική ενότητα της Βούλας, οι εργασίες για την ανάπλαση της Βασιλέως Παύλου από το Ασκληπιείο μέχρι την συμβολή με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης αναμένονται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του πιο κεντρικού δρόμου της πόλης και θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή.

Κάνοντας μια στάση στη Βουλιαγμένη, να αναφέρουμε και τις εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της μαρίνας Βουλιαγμένης που πραγματοποιούνται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Επόμενος προορισμός είναι η Βάρκιζα, της οποίας το παραλιακό μέτωπο θα αλλάξει όψη.

Εκτός από τις αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων που είναι προγραμματισμένες, το πλέον σημαντικό είναι ότι η οργανωμένη ακτή της Βάρκιζας για πρώτη φορά πέρασε στη διαχείριση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι η ανάπλαση της παραλίας θα γίνει με γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση, ανάδειξη και διαχείριση του παραλιακού μετώπου διότι κακά τα ψέμματα, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην παραλία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Εκτός από την οργανωμένη παραλία και η ανατολική παραλία της Βάρκιζας βρίσκεται στο κάδρο των μεγάλων αναπλάσεων που έχει στο πρόγραμμά της η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος 47, φύλλο Αυγούστου