Το βραβείο «Προώθηση Πράσινων Τεχνολογιών» στην κατηγορία «Στρατηγικός Σχεδιασμός» απέσπασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τα Greek Green Awards και την έκθεση Verde tec, τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη έκθεση της Ελλάδας για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις, που έλαβε χώρα στις 29-31 Μαρτίου στο MEC Παιανίας.

Χιλιάδες επισκέπτες, επαγγελματίες, ιδιώτες, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν από κοντά για τις πλέον καινοτόμες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες για το περιβάλλον.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συμμετείχε στην έκθεση παρουσιάζοντας σε ειδικό περίπτερο μια σειρά από πρωτοπόρες ενεργειακές παρεμβάσεις που εφαρμόζονται στην πόλη από το 2014 έως σήμερα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας βραβεύτηκε στην έκθεση Verde.tec για τις πρωτοπόρες ενεργειακές παρεμβάσεις που εφαρμόζουμε στον δήμο μας, με μια σειρά ενεργειών που θα μας οδηγήσουν στην Ανθρακική Ουδετερότητα.

Από το 2014 έχουμε αναπτύξει με σχέδιο και στρατηγική, καλές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και εξοικονομούν μεγάλα ποσά στον ετήσιο προϋπολογισμό του δήμου μας.

Έξυπνοι λαμπτήρες led σε όλο το δίκτυο φωτισμού της πόλης, αντλίες θερμότητας και φωτοβολταϊκά συστήματα σε σχολεία και δημόσια κτίρια, πρωτοποριακά συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων και πολλές άλλες δράσεις, κατατάσσουν τον δήμο μας, στους κορυφαίους δήμους σε όλη την χώρα, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του Περιβάλλοντος».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας και περιβάλλοντος Verde.tec, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ ως Α΄Αντιπροέδρος συμμετείχε στο Verde.tec Forum όπου συζήτησε με τον Γ.Γ. Περιβάλλοντος αρμόδιο για την ανακύκλωση Μανώλη Γραφάκο, την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΑΝ Σοφία Τόγια και τον γενικό διευθυντή της ΕΕΑΑ, Γιάννη Ράζη, θέματα αιχμής που αφορούν το περιβάλλον, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις μέχρι τώρα διαχρονικές αστοχίες του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που έχουν οδηγήσει σε τέλμα όλες τις διαδικασίες ανακύκλωσης, την απουσία συγκεκριμένης στρατηγικής από μέρους της πολιτείας για όλα τα θέματα κυκλικής οικονομίας, την απουσία ελεγκτικού μηχανισμού και την μη απόδοση του τέλους πλαστικής συσκευασίας στον ΕΟΑΝ και στην συνέχεια της διάχυσής του με συγκεκριμένες πολιτικές που θα αφορούν το περιβάλλον, στους δήμους.

Παράλληλα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στην διαχρονική απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την διαδικασία λήψης αποφάσεων για θέματα που την αφορούν και επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.