Η γερασμένη πλατεία Ιμίων, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, κατασκευάστηκε το 1996 από τον αείμνηστο Άγγελο Αποστολάτο. Για τους κατοίκους της περιοχής είναι ένα σημείο αναφοράς, αναψυχής και διασκέδασης.

Η Βασ. Παύλου αποτελεί από τους κυριότερους άξονες κίνησης πεζών και οχημάτων παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των χρηστών της πόλης. Το καθημερινό μποτιλιάρισμα, το αυθαίρετο παρκάρισμα, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, η επικινδυνότητα της κυκλοφορίας των πεζών και οι μηδαμινές υποδομές για άτομα με αναπηρίες, συνθέτουν ένα σκηνικό υποβάθμισης της περιοχής.

Η διοίκηση του Δήμου έχει σχεδιάζει μια σειρά ριζικών παρεμβάσεων προκειμένου η νέα πλατεία Ιμίων να καταστεί περισσότερο λειτουργική και φιλική προς τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες της. Συγκεκριμένα, επί της Βασιλέως Παύλου από το ύψος του Ασκληπιείου έως την συμβολή με την λεωφόρο Βουλιαγμένης σχεδιάζεται η δημιουργία νησίδας ανάμεσα στα δύο ρεύματα με θέσεις στάθμευσης.

Στο μόνο σημείο το οποίο επιλέγεται να μην τοποθετηθεί διαχωριστική νησίδα είναι στο κομμάτι της πλατείας Ιμίων, με στόχο την ενοποίηση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου προκειμένου για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (από το απόγευμα και έπειτα) να μετατρέπεται αποκλειστικά σε πεζόδρομο (όπως στην οδό Αγίου Παντελεήμονος στη Βουλιαγμένη). Κατά μήκος της Βασιλέως Παύλου θα καταργηθεί η άσφαλτος που θα αντικατασταθεί με κυβόλιθο, με σκοπό τη μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων. Παράλληλα, με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος μήκους 1.646 μέτρων που μελλοντικά θα καταλήγει στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, οι θέσεις στάθμευσης θα αυξηθούν κατά 62, ενώ να δημιουργηθούν και 50 ράμπες προσβάσεων ΑμεΑ. Στην οδό Βασιλέως Παύλου καθώς επίσης και στην πλατεία Ιμίων θα αναβαθμιστεί το δίκτυο οδοφωτισμού με την εγκατάσταση νέων υβριδικών φωτιστικών σωμάτων LED. Όσον αφορά τις φθαρμένες πλάκες που βρίσκονται στη πλατεία, αυτές θα αντικατασταθούν με νέες πλακοστρώσεις και παράλληλα θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός (παγκάκια, καλάθια απορριμμάτων, σήμανση κ.ά).

Και αφού αναφερθήκαμε στο περιβάλλον, ο αριθμός των νέων φυτεύσεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου θα ξεπεράσει τα 600 δέντρα μεγάλης ανάπτυξης και τους 10.000 θάμνους διαφόρων ειδών. Μετά την ανακατασκευή της πλατείας Βουλιαγμένης για την οποία έχουν αφιερώσει χρόνο και χώρο πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, έφτασε η στιγμή και η καρδιά της Βούλας να γυρίσει σελίδα.

Σε αυτή την προσπάθεια η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ, εκτός από μία. Η παράταξη «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» και ο επικεφαλής της Δημήτρης Δαβάκης έκαναν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με στόχο να μπλοκάρουν το έργο πνοής για την πόλη και τους κατοίκους της.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 35, Αύγουστος 2021