Την επόμενη σεζόν είναι το πιθανότερο σενάριο να ξεκινήσουν οι εργασίες της αξιοποίησης της Β’ πλαζ Βούλας. Παρά το γεγονός ότι η επένδυση της Ακτής θα ολοκληρωνόταν το περασμένο καλοκαίρι σύμφωνα με όσα είχαν δημοσιευτεί, αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς η πανδημία που ταλανίζει τον πλανήτη δημιούργησε την αναστολή των επενδυτικών δραστηριοτήτων που είχαν σχεδιαστεί λόγω και των μέτρων αλλά και του αρνητικού κλίματος στο επενδυτικό περιβάλλον.

Η αξιοποίηση της Β’ πλαζ Βούλας σε καμία περίπτωση δεν έχει πάρει αρνητική τροπή, το αντίθετο μάλιστα όπως σημειώνουν οι εμπλεκόμενοι. Τα σχέδια της ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, που έχει αναλάβει με μακροχρόνια παραχώρηση την Ακτή της Β’ πλαζ Βούλας βρίσκονται στο τελικό στάδιο των εγκρίσεων, με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να εισπράττει ήδη κανονικά το αντίτιμο της μίσθωσης, παρά το γεγονός πως η εγκατάσταση δεν λειτουργεί.

Αναμφισβήτητα ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Δήμος διότι και έσοδα εισπράττει εδώ και μεγάλο διάστημα και θα αξιοποιηθεί μια τεράστια έκταση η οποία τα τελευταία 30 χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη. Απάντηση στη φημολογία που αναπτύχθηκε περί στασιμότητας της επένδυσης έδωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Η αξιοποίηση της Β’ πλαζ Βούλας καθώς και η μίσθωση του χώρου ισχύει κανονικά», τόνισε ο Δήμαρχος. Ειδικότερα, έχει κατατεθεί ήδη η μελέτη διαμόρφωσης στην ΕΤΑΔ η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια του χώρου. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα σταλεί στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στον Οργανισμό της Αθήνας.

Επιπλέον, η μισθώτρια καταβάλλει το μίσθωμα βάσει των όρων της δημοπράτησης και της σύμβασης που υπέγραψε. Ο Δήμος επίσης καταβάλλει την υποχρέωση έναντι της ΕΤΔ (το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα) και κανένα από τα τρία συμβαλλόμενα μέρη, δηλαδή ο Δήμος, η ΕΤΑΔ και οι μισθωτές, δεν έχουν καταγγείλει το παραμικρό. Συνεπώς, μπορεί ο Δήμος να μην εισπράττει τα ποσά που αναγράφει η σύμβαση όταν τεθεί σε λειτουργία η εγκατάσταση, όμως ήδη βάζει στο ταμείο όσα λέει η συμφωνία αποδίδοντας στην ΕΤΑΔ ό,τι προβλέπεται. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η μελέτη διαμόρφωσης θα ολοκληρωθεί εντός του 2021, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη των εργασιών που θα αναβαθμίσουν τη λουτρική εγκατάσταση αλλά και το σύνολο της περιοχής.

Η συνολική επένδυση που θα κάνει η εταιρεία ιδιοκτησίας Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino) θα ξεπεράσει τα 7.000.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρων αθλητισμού όπως γήπεδα beach volley, πισίνα η οποία θα παραχωρείται στον Δήμο 3Β κάθε χρόνο για οκτώ μήνες, τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, νέες λουτρικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήρια και χώρο εστίασης ενώ στην παραλία θα τοποθετηθούν ομπρελοκαθίσματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουομένων.