Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και η συζήτηση σχετικά με το πόσο θα κοστίσουν τα μπάνια του λαού έχει ήδη ξεκινήσει δειλά δειλά.

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, η αγωνία για τις τιμές που θα ισχύουν το προσεχές καλοκαίρι στις παραλίες της Βούλας, της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας έχει φουντώσει με τους δημότες της περιοχής να ρωτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πότε θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους και ποιες θα είναι οι τιμές εισόδου.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει την τύχη να διαθέτει τρεις οργανωμένες παραλίες, την Α’ πλαζ Βούλας, την Ακτή Βουλιαγμένης και την Ακτή Βάρκιζας η οποία βρίσκεται σε στάδιο ριζικής ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού ενώ να θυμίσω πως από το επόμενο καλοκαίρι (2025), θα είναι διαθέσιμη και τέταρτη οργανωμένη λουτρική εγκατάσταση, η Β’ πλαζ Βούλας.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμόσουν οι οργανωμένες ακτές για την φετινή σεζόν ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι νεότερο. Στην περίπτωση της Ακτής Βουλιαγμένης που είναι και η μοναδική ακτή η οποία λειτουργεί όλο το χρόνο, οι τιμές εισόδου από τον περασμένο Νοέμβριο έως και στις 30 Απριλίου 2024 διαμορφώνονται στα πέντε ευρώ γενική είσοδο με εξασφαλισμένη ξαπλώστρα και ομπρέλα.

akti-vouliagmenis

Λαμβάνοντας υπόψιν τις περσινές τιμές εισόδου της πλαζ Βουλιαγμένης και χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, θεωρώ ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή 10 ευρώ της καθημερινές και 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Για την Ακτή Βάρκιζας θα γνωρίζουμε στα μέσα του μήνα που αναμένεται να λειτουργήσει όπως επίσης και για την Α΄πλαζ Βούλας.

Και πάμε στην ουσία της στήλης που ενδιαφέρει του δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ανεξάρτητα από την δημοτική ενότητα που είναι εγγεγραμμένοι, όλοι οι δημότες θα έχουν δωρεάν είσοδο όλο το καλοκαίρι τόσο στην Α’ πλαζ Βούλας όσο και στην Ακτή Βάρκιζας ενώ στην πλαζ Βουλιαγμένης θα έχουν το πλεονέκτημα να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο εισόδου που θα είναι στα πέντε ευρώ.

Παράλληλα, θα έχουν στις πλαζ Βούλας και Βάρκιζας έκπτωση στη χρήση της ξαπλώστρας και ομπρέλας ενώ στην Ακτή Βουλιαγμένης με τα πέντε ευρώ εισόδου θα εξασφαλίζουν ομπρελοξαπλώστρα.

Φυσικά, για να μπορούν οι δημότες να απολαμβάνουν τις συγκεκριμένες παροχές θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα του Δημότη, η οποία εκδίδεται σε λιγότερο από δέκα λεπτά στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Συμπερασματικά, ο δημότης του Δήμου των 3Β θα απολαμβάνει το μπάνιο του στις οργανωμένες παραλίες της πόλης δωρεάν με εξαίρεση ένα μικρό αντίτιμο στην Ακτή Βουλιαγμένης.