Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση XTERRA Greece Ι Vouliagmeni με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών του τριάθλου από όλο τον κόσμο, έρχεται το τριήμερο 26-28 Απριλίου στο Δήμο μας, καθιστώντας την έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της αφρόκρεμας του παγκόσμιου Off Road Τριάθλου.

Στη πλαζ της Βουλιαγμένης, θα στηθεί το αθλητικό χωριό της διοργάνωσης, ως επίκεντρο των αγώνων Off Road Τριάθλου για ενήλικες (Σάββατο 27) και για παιδιά (Κυριακή 28).

Όπως κάθε χρονιά, το κολυμβητικό σκέλος του Τριάθλου θα ξεκινήσει από την πλαζ στον όρμο της Βουλιαγμένης, ενώ το ποδηλατικό και δρομικό σκέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί στα βουνά του νότιου Υμηττού: Φασκομηλιά και Πευκωτό. Το Παιδικό Τρίαθλο (Κυριακή 28. Απριλίου), πρόκειται στο σύνολό του να εντός της οργανωμένης και προστατευμένης για τους μικρούς φίλους του Τριάθλου, πλαζ.

Το XTERRA Greece | Vouliagmeni, αποτελώντας παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου στη μεγάλη του απόσταση, αποτελεί ήδη πόλο έλξης των Elite αθλητών όλου του κόσμου, δεδομένου ότι είναι σταθμός World Cup, στο οποίο διεκδικούν πέραν του τίτλου και της διάκρισης, χρηματικά έπαθλα € 340.000.

Πέραν όμως του ξεχωριστού αγώνα των Elite, ερασιτέχνες και αρχάριοι τριαθλητές βουνού όλων των επιπέδων, θα απολαύσουν την ίδια πίστα, δυσκολίες και περιπέτεια, ζώντας ξεχωριστές στιγμές και διεκδικώντας για τη full απόσταση του Τριάθλου, πρόκριση στους τελικούς του Τρεντίνο της Ιταλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.