«Όταν κάνεις αντιπολίτευση με βάση το ποιος είναι στην κυβέρνηση», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ενδιαφέρουσας δημοτικής ιστορίας, όπως εκτυλίχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 14 Οκτωβρίου 2019.

Στη συνεδρίαση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα να μην κατατεθούν τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας. Όλα ωραία μέχρι εδώ. Ακούσαμε και τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετούνται, μέχρι που ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών κ.Θάνος Ματόπουλος.

Και κάπου εκεί ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Καθώς μιλούσε και κατακεραύνωνε την απόφαση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τους Δήμους να κάνουν κάτι τέτοιο και βέβαια όταν ακούσαμε ότι η ΡιΚιΠ ψηφίζει να μην κατατεθούν τα διαθέσιμα, κάτι δεν μας πήγαινε καλά…

Ανατρέξαμε λοιπόν στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν περίπου δύο χρόνια, το 2017 όταν είχε ξανασυζητηθεί το ίδιο θέμα. Τι διαπιστώσαμε; Διαβάστε μόνοι σας και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: 2.10.2017: «Εγώ μπήκα στη συλλογιστική να ψάξω να δω ποιοι τουλάχιστον κοντινοί μας οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν μεταθέσει τα αποθεματικά τους στην τράπεζα της Ελλάδος και διαπίστωσα ότι η Περιφέρεια ήταν από τους πρώτους που τα μετέθεσε στην τράπεζα της Ελλάδος και παρόλα αυτά η λειτουργία της είναι ομαλή, μπορεί και χρηματοδοτεί δικά της έργα, ειδικά των δήμων χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν υπάρχει καμία ανάσχεση χρηματοδότησης των έργων που έχει προγραμματίσει. Αρα πιστεύω ότι πιθανόν να μην δημιουργούμε μεγάλο ντόρο για κάτι τόσο συνηθισμένο, το οποίο απ’ ό,τι λέει και το έγγραφο εδώ των τροϊκανών, γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Λευκό ο κύριος Ματόπουλος».

Μια «πιρουέτα» που θα ζήλευαν και τα μπαλέτα…Μπολσόι