Σοβαρές φθορές σε τρία εκλογικά περίπτερα στην πλατεία της Βούλας προκάλεσαν άγνωστοι αργά το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου. 

Οι δράστες ζωγράφισαν πρόσωπα υποψηφίων δημάρχων και πέταξαν προεκλογικό υλικό που υπήρχε στα εκλογικά περίπτερα.

Για το περιστατικό, ανακοίνωση εξέδωσε ο συνδυασμός «Πόλη για να Ζεις» του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών του Θάνου Ματόπουλου.

Αναλυτικά:

«Πόλη για να Ζεις» – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

«Μόλις μία εβδομάδα μας χωρίζει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8 Οκτωβρίου όπου θα κληθούμε να προσέλθουμε στις κάλπες και να επιλέξουμε τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε να μας εκπροσωπήσουν τα ερχόμενα πέντε χρόνια στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Η προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα κινείται σε υψηλό επίπεδο, επίπεδο που αρμόζει στην πόλη μας. Πρωταγωνιστεί ο διάλογος, η αντιπαράθεση θέσεων και η κατάθεση προγραμμάτων και όχι οι ύβρεις και η τοξικότητα.
 
Η παράταξη μας απευθύνει έκκληση προς όλους να διατηρήσουμε για τις εναπομείναντες μέρες το επίπεδο αυτό, να καταδικάσουμε και να καταγγείλουμε κάθε ενέργεια προβοκάτσιας, βανδαλισμού και τοξικής συμπεριφοράς προκειμένου να οδηγηθούν όλοι οι συμπολίτες μας στις κάλπες όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι για τη διαδρομή, το έργο και τις θέσεις του κάθε υποψηφίου.
 
Με αξιοπρέπεια και ήθος ολοκληρώνουμε σε λίγες μέρες την προεκλογική περίοδο και συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου να πάμε όλοι μαζί την πόλη μας «Ακόμα πιο Ψηλά»!

«Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών»

«Χθες άγνωστοι προέβησαν σε επίθεση και βανδαλισμό των εκλογικών περιπτέρων του υπ. Περιφερειάρχη κ. Ιωακειμίδη, της υπ. Δημάρχου κ. Κλαίρη Σαραντάκου και της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. και του υπ. Δήμαρχου Θάνου Ματόπουλου στην πλατεία της Βούλας, όπως διαπιστώσαμε νωρίς το πρωί της 1/10/2023. Οι δράστες είναι δειλοί και πράξεις βίας και εκφοβισμού με σκοπό να φοβίσουν τους πολίτες που μετέχουν σε πολιτικές διαδικασίες αγωνιώντας και δρώντας για ένα καλύτερο μέλλον.
 
Η προσπάθεια τους δεν αποθαρρύνει αλλά δυναμώνει τους πολίτες. Τέτοιες φασιστικές πρακτικές είναι καταδικαστέες και θα τις αντικρούσουμε δυναμικά για τη διασφάλιση του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών να υποστηρίζουν τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις».