Με πολλές συμμετοχές και ένα σημαντικό μήνυμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου ο δεύτερος αγώνας Race For Autism Gr. Ο αγώνας έγινε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχοντας γίνει sold out με πάνω από 1.500 συμμετοχές.

Ο αγώνας έγινε σε μία όμορφη διαδρομή στο Καβούρι, με τους δρομείς να περνούν το μήνυμα της συμπεριληπτικότητας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενημέρωση της για τον αυτισμό.

Την παρουσίαση του αγώνα έκανε ο Πέτρος Παρθένης ιδρυτής του WESWIM που όπως κάθε χρόνο δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην ενημέρωση για τον αυτισμό. Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:30’από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος στη συνέχεια, όπως είχε υποσχεθεί στη συνέντευξη τύπου, έτρεξε και ο ίδιος στον αγώνα.

race-konstantellos

Το πρώτο γκρουπ εκκίνησης αφορούσε αποκλειστικά αθλητές ΑμεΑ που όπως κάθε χρόνο τίμησαν την οργάνωση που τους δίνει ισότιμη συμμετοχή και τη δυνατότητα να ξεκινήσουν στο πρώτο μπλοκ.

Δεκάδες αθλητές ΑμεΑ από το σύλλογο «Ιωνάς ΑμεΑ», την ΑΜΚΕ «Τρέξε μαζί μου» ,την «MDA Hellas» μαζί με τους «Finish Liners», τη «Rush Out» και το «Τζάμπολ Αγάπης» έτρεξαν με αμαξίδια και χειρήλατα με τους δρομείς συνοδούς του και έλαβαν ισότιμα μέρος στη μαγική διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων δίπλα στη θάλασσα.

240331R0468

Στο δεύτερο γκρουπ, το μεγάλο μέρος των δρομέων ξεκίνησε 5´ αργότερα. Δρομείς όλων των ηλικιών και ικανοτήτων έτρεξαν τα πέντε χιλιόμετρα της διαδρομής με την πολύτιμη συνδρομή της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας. Οικογένειες με παιδιά, καρότσια με μωρά, αγαπημένα κατοικίδια έδωσαν το παρόν και φέτος στον αγώνα.

240331R0203

Συγκινητική ήταν και φέτος η προσπάθεια από την ιδρύτρια και πρόεδρο της ΑΜΚΕ  Race for Autism Gr Άδα Σταματάτου ώστε η συμπερίληψη να γίνει πράξη. Στον τερματισμό έδιναν τα μετάλλια  εθελοντές – ωφελούμενοι ΑμεΑ με βαριές αναπηρίες από το οικοτροφείο «Κέντρο Ειδικών Ατόμων η Χαρά».

240331R0258