Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων που έχει πραγματοποιηθεί στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με κύριο χαρακτηριστικό την εντατική φύτευση πρασίνου. Η Δημοτική Αρχή από τις αρχές του τρέχοντος έτους εμπλουτίζει με δέντρα κάθε γωνιά εντός αστικού ιστού της πόλης.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δεντροφύτευση σε όλο το μήκος του διαζώματος της λεωφόρου Καλύμνου, μια παρέμβαση που μετέτρεψε τον πολυσύχναστο αυτόν δρόμο σε μια πράσινη διαδρομή. Ο Δήμος φύτευσε 255 πικροδάφνες ύψους τριών μέτρων ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα άρδευσης. Επιπλέον, ολοκληρώθηκε και η πράσινη ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της Βάρκιζας στο σημείο «Κανάρια».

kalymnou-voula

Λεωφόρος Καλύμνου

Οι φυτεύσεις αποτελούνται από είδη που χαρακτηρίζουν τη μεσογειακή χλωρίδα ή είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, ώστε να μη διαταραχθούν τα τοπικά οικοσυστήματα, αλλά και να εξασφαλιστεί η ταχεία, υγιής και εύρωστη ανάπτυξη τους.

Ένας ακόμα δρόμος που θα μεταμορφωθεί είναι αυτός της Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη. Η παρέμβαση εκεί, θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση αυτόματης υπόγειας άρδευσης, και τη δημιουργία δύο δενδροστοιχιών από την αρχή της οδού μέχρι το τέλος, με φυτεύσεις ανεπτυγμένων καλλωπιστικών δέντρων (έχουν επιλεγεί οι γιακαράντες που παράγουν κατά την περίοδο ανθοφορίας τα εντυπωσιακά μωβ άνθη) και τέλος την ανακατασκευή των πεζοδρομίων.

Επίσης, φυτεύσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και στο διάζωμα της οδού Ζακύνθου στη Βούλα με την τοποθέτηση δεντροστοιχίας με χαρουπιές και πικροδάφνες. Το εκτεταμένο πρόγραμμα φυτεύσεων σε διάφορα σημεία εντός των τριών δημοτικών ενοτήτων χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» που πρακτικά σημαίνει ότι το δημοτικό ταμείο δεν επιβαρύνεται.

kanaria

Βάρκιζα, περιοχή Κανάρια

«Η ανάπτυξη του φυσικού πρασίνου αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και το γεγονός αυτό μας οδήγησε να επιλέξουμε τη εκτεταμένη φύτευση σε όλο το εύρος της πόλης», εξηγεί ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζοντας αναφέρει. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το πράσινο ισοζύγιο στην πόλη μας και να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία ακόμα καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η φυτεύσεις στον αστικό ιστό της πόλης παράλληλα με τις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις που έχουν προγραμματιστεί τους επόμενους μήνες στους ορεινούς όγκους θα κάνουν την πόλη μας ακόμα πιο πράσινη και ακόμα ομορφότερη, μία παρακαταθήκη που οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».