Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από τις δημοτικές εκλογές και ήδη σε κάποιους συνδυασμούς έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα.

Ο συνδυασμός «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» και ο επικεφαλής Δημήτρης Δαβάκης έθεσε εκτός παράταξης την κα Πριοβόλου μετά την ανακοίνωσή της ότι θα συμμετάσχει στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Βέβαια, το σύνολο της παράταξης του Δημήτρη Δαβάκη γνώριζε τις πολιτικές πεποιθήσεις της κας Πριοβόλου όταν συμπεριλήφθει στον συνδυασμό «Κύμα Ενωμένων Πολιτών». Φαίνεται, ότι οι διαγραφές αρέσουν στον Δημήτρη Δαβάκη καθώς μετά τους Σπύρο Βαλάτα, Φαίδωνα Φιορέντζη και Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου ένα ακόμα πρόσωπο απομακρύνθηκε από τον συνδυασμό.

Αποχωρήσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που απέτυχαν παταγωδώς στις εκλογές, υπάρχουν και στον συνδυασμό «Δίπλα σας!». Πρόκειται για την Τίνα Κουτρουβίδου και Βασίλη Μαμελεντζή. Οι δύο υποψήφιοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κυρίως βλέποντας τις επιδόσεις τους, αποχώρησαν από τον συνδυασμό αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς την Μαρία Σίνα. Ωστόσο, οι δύο παραπάνω αποχωρήσεις περισσότερο ανακούφιση προκάλεσαν παρά προβληματισμό.

Όσον αφορά την «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών», ο επικεφαλής της Θάνος Ματόπουλος και τα μέλη του συνδυασμού, έχουν αφήσει στην άκρη τα δημοτικά θέματα και ασχολούνται αποκλειστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.