Ανεβάζει τους τόνους  ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Δαβάκης μετά τα όσα γράφτηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Aνανέωση-Όραμα για το Μέλλον» για το πρόσωπο του. 

Σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για στοιχεία τοξικότητας και κακοήθειας από την πλευρά της Κλαίρης Σαραντάκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με ιδιαίτερη αρχικώς έκπληξή μου, η οποία σε δευτερόλεπτα παραχώρησε τη θέση της σε ένα αίσθημα πλήρους και απολύτως δικαιολογημένης αγανάκτησης και οργής, ανέγνωσα, ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της περιοχής μας, που εμφανίζει την υποψηφιότητα του πρόσωπού μου για το αξίωμα του δημάρχου – και κατ’ αποτέλεσμα την συνολική υποψηφιότητα της δημοτικής παράταξης της, οποίας έχω την τιμή και την χαρά να ηγούμαι – ως ταυτιζόμενη απολύτως με εκείνη της παρούσας δημοτικής αρχής και ως, τελικώς, εμμέσως ενισχύουσα αυτή, καθότι – δήθεν – αποτελεί εναλλακτική μορφή της !

Ανεξαρτήτως της φαιδρότητας του εν λόγω ισχυρισμού – εκτός κάθε ανεκτού ορίου – συγκεκριμένων προσώπων, που ορισμένοι εξ αυτών είναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με άλλη νεοπαγή δημοτική παράταξη, τα οποία αυτά πρόσωπα, προφανώς αιφνιδιάστηκαν και στεναχωρήθηκαν από την – δεδομένη ασφαλώς για εμένα και την παράταξή μας – συμμετοχή μας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάλιστα, αυτή η συμμετοχή έχει πλήρη την προοπτική νίκης, βασιζόμενη σε μία πρόταση πραγματικής αλλαγής στα δημοτικά δρώμενα και στην πορεία του δοκιμαζόμενου τόπου μας, μέσω μίας ολοκληρωτικής στροφής σε ένα μοντέλο ανάπτυξης με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον του και όχι τα κάθε λογής υπερτοπικά και τοπικά συμφέροντα. Κυρίως δε, χωρίς εξαρτήσεις και υποχρεώσεις.

Εντούτοις πρέπει να επισημάνω ότι το όλο ύφος της ανάρτησης αυτής  αφενός είναι ιταμό  και αφετέρου παραπέμπει σε παλαιοκομματικές πρακτικές ξεπερασμένων εποχών, ήδη τελεσίδικα καταδικασμένων στην συνείδηση του σύγχρονου εκλογικού σώματος, αφού, προεχόντως, υποτιμούν τη νοημοσύνη του !

Στην προσπάθεια της εν λόγω νεοσυσταθείσας δημοτικής κίνησης (που υπερασπίζεται η εν λόγω σελίδα, όπου έγιναν οι σχετικές δημοσιεύσεις και τα σχόλια) εισέρχονται πλέον τα στοιχεία της τοξικότητας και της κακοήθειας. Προφανώς αυτό οφείλεται στην έλλειψη εμπειρίας περί των δημοτικών πραγμάτων και πλήρους απουσίας μίας στοιχειωδώς δομημένης αυτοδιοικητικής πρότασης.

Εκτιμώ επίσης αλλά με απόλυτη βεβαιότητα, ότι μία τέτοια στάση,  δεν συνεισφέρει στην προαγωγή του αναγκαίου ουσιαστικού διαλόγου για τα μείζονα τοπικά προβλήματα . Γιατί αυτό είναι το αποκλειστικώς ζητούμενο και όχι, βεβαίως, η ανταλλαγή ύβρεων και χαρακτηρισμών, αδιάφορων για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος συμβάλλει, έστω και αθέλητα, σε αυτό που δήθεν καταγγέλλουν οι συντάκτες των εν λόγω δημοσιεύσεων : Δηλαδή στην ενίσχυση του σημερινού δημάρχου και στην διαιώνιση της ακραία αρνητικής κατάστασης που έχει επιβάλλει στα πράγματα του Δήμου μας και στην καθημερινότητά μας !  

Όσοι από τους κατοίκους-δημότες της περιοχής μας παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα και την προσωπική μου πορεία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι, εντελώς αντίθετος σε μοντέλα διοίκησης και πολιτικής συμπεριφοράς όπως αυτά εκφράζονται από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Ας προσπαθήσουν να δείξουν λοιπόν, πραγματικά και ουσιαστικά «δείγματα γραφής»  οι διάφοροι «πληκτρολογούντες».

Αυτοί που στα πλαίσια μιας προσπάθειας αποκόμισης πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους με άγνωστη, βεβαίως, περαιτέρω χρήση αυτού, αναλώνονται  αβασάνιστα και με τρόπο εξόχως συκοφαντικό και προσβλητικό, στην εντελώς αδύνατη κηλίδωση της αυτοδιοικητικής μου πορείας,

Περιττό εντέλει  να τονίσω ότι ενόψει των παραπάνω και των σε βάρος μου γραφόντων, επιφυλάσσομαι ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός μου και προς κάθε κατεύθυνση αναφορικά με τα εν λόγω πρόσωπα και τον ιδιοκτήτη / δικαιούχο της εν λόγω σελίδας, αλλά και γενικότερα απέναντι σε κάθε μελλοντικό κακόβουλο και κακοπροαίρετο σχολιαστή.