«Καρφιά» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Κώστας Πασακυριάκος.

«Μας παρακολουθεί ο κόσμος και μπορεί να κρίνει και να εκτιμήσει από τις παρεμβάσεις των παρατάξεων, τη συνέπεια και το εάν έχουν στοιχεία προεκλογικού εντυπωσιασμού ή όχι, οι διάφορες τοποθετήσεις» ήταν το γενικό σχόλιο τους επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «εμείς δεν θα χαϊδευτούμε πάντως» αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο που «αντιπολιτεύεται» η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών και ο επικεφαλής της Θάνος Ματόπουλος.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση μέλους της ΡιΚιΠ η οποία έκανε λόγω για άνετη επικράτηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αλλά και η γενικότερη στάση του Θάνου Ματόπουλου ο οποίος προσπαθεί να γίνει αρεστός στη Δημοτική Αρχή μέσω των τοποθετήσεων του.

Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών έχει χάσει εντελώς την «αριστερή» ταυτότητα και κινείται σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Αντιθέτως, η Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της Κώστας Πασακυριάκος είναι η πραγματική αριστερή παρέμβαση στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.