Σε θετικό «μονοπάτι» βρίσκεται το έργο «Μελέτη Οριοθέτησης και Διευθέτησης του ρέματος Χερώματος – Μηλαδέζας και Μελέτη Απορροής Ομβρίων στη Βάρη.

Το έργο εξασφάλισε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων με σχετική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από τις γνωμοδοτήσεις μιας σειράς υπηρεσιών όπως το ΓΕΣ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.α. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στην περιοχή άμεσου ενδιαφέροντος ανήκουν οι οικισμοί Μηλαδέζας, Υπολοίπου Ασυρμάτου και Ασυρμάτου καθώς και η παραλία της Βάρκιζας. Η έκταση της επιφάνειας απορροής της ευρύτερης περιοχής ενδιαφέροντος είναι περίπου 710 εκτάρια.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι καθώς μετά την υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής και του νέο εργολάβου οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου και αυτή την περίοδο εκτελούνται στην οδό Αιγαίου και θα συνεχιστούν στην οδό Τριπτολέμου.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι παρακάτω: Χωματουργικές διαμορφώσεις-καθαιρέσεις στην περιοχή της εκβολής. Κατασκευή έργων από συρματοκιβώτια στην περιοχή της παραλίας, στο εκτός σχεδίου κατάντη τμήμα και σε τμήματα εντός σχεδίου. Κατασκευή διατομής διευθέτησης υπό την Λεωφόρο Σουνίου. Τα έργα αντιστήριξης και υποθεμελίωσης της λεωφόρου έχουν κατασκευαστεί στα πλαίσια της προηγούμενης εργολαβίας. Κατασκευή κλειστών αγωγών από οπλισμένο σκυρόδεμα, με τη μορφή κλειστών πλαισίων ή με πασσάλους. Κατασκευή ανοικτών αγωγών από οπλισμένο σκυρόδεμα. Κατασκευή λεκανών καταστροφής ενέργειας από οπλισμένο σκυρόδεμα. Κατασκευή λεκανών καταστροφής ενέργειας από συρματοκιβώτια. Διαμόρφωση των παραρεμάτιων περιοχών στα ανοικτά τμήματα, με τις κατάλληλες χωματουργικές εργασίες, την κατασκευή ασφαλτοστρωμένης οδού, πεζοδρομίου και στηθαίου ασφαλείας.

Κατασκευή τοπικών έργων αντιστήριξης από πασσάλους. Προσωρινά έργα για την εκτροπή των υδάτων, την καθαίρεση και επανακατασκευή υφιστάμενων μικρών οικοδομικών έργων, την αποκατάσταση υφισταμένων δικτύων ΟΚΩ, την εξυπηρέτηση των παραρεμάτιων ιδιοκτησιών και την εκτροπή της κυκλοφορίας. Καθαρισμούς κοιτών ποταμών ή ρεμάτων από φερτά υλικά (πέτρες-χώμα, κλπ) με την φόρτωση των προϊόντων επί αυτοκινήτου και την μεταφορά σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους (επεξεργασίας ΑΕΚΚ, ΧΥΤΑ, κλπ) και καθαρισμό εργοταξιακού χώρου από απομένοντα υλικά της προηγούμενης εργολαβίας η οποία διαλύθηκε (πέτρες, χώματα), με φόρτωση των προϊόντων σε αυτοκίνητο και μεταφορά τους σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους (επεξεργασίας ΑΕΚΚ, ΧΥΤΑ, κλπ).

Τέλος, ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και είναι αυτό της «Αποκατάστασης υφιστάμενου φραγμένου αγωγού ομβρίων». Το έργο του πλακοσκεπούς αγωγού αφορά στην απόφραξη του αγωγού στο τμήμα από την οδό Ακτής μέχρι την παραλία ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ο αγωγός μεταφέρει όμβρια από την Λ.Ευελπίδων, την Λ.Βουλιαγμένης και την παραλιακή λεωφόρο.