Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου η αντιπυρική περίοδος για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χάρη στον έγκαιρο σχεδιασμό και τη συνεχή επαγρύπνηση των εθελοντικών ομάδων της πόλης και του προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα θερμό με διαρκείς καύσωνες, γεγονός που ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την επικινδυνότητα όχι μόνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές αλλά και να λάβουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Αντί αυτού, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία της πόλης πρόλαβαν και κατέσβησαν τις φωτιές εν τη γενέσει τους.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου μέχρι και την ολοκλήρωση της, στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ξέσπασαν συνολικά εννέα πυρκαγιές που χρειάστηκαν την άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, η πρώτη εστία φωτιάς ξέσπασε τα ξημερώματα στις 17ης Ιουλίου στη χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ Βούλας με την πυρκαγιά να τίθεται άμεσα υπό έλεγχο. Η δεύτερη πυρκαγιά σημειώθηκε λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου στο λόφο Μπαράκου στη Βάρκιζα με την φωτιά να καίει μόνο θάμνους και πουρνάρια. To τρίτο περιστατικό πυρκαγιάς σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου σε οικόπεδο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη, με τις φλόγες να καίνε ξερά χόρτα και πεύκα σε έκταση μισού στρέμματος.

Τέλος, στις 26 Αυγούστου στην περιοχή έπεσαν 270 κεραυνοί σε διάστημα 90 λεπτών με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν ταυτόχρονα έξι πυρκαγιές σε Βούλα και Βάρη με τις πιο επικίνδυνες να εμφανίζονται στο λόφο Μπαράκου στη Βάρκιζα και στον λόφο Κανελλόπουλου στη Βούλα, με τις εστίες της φωτιάς να τίθενται γρήγορα υπό έλεγχο. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι είχαν χαρακτηρίσει το φαινόμενο ηλεκτροκαταιγίδα χωρίς νερό.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Πολιτική Προστασία Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συνέδραμε στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στο Δήμο Σαρωνικού. Ομολογουμένως ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι με ακραίες θερμοκρασίες και έντονα καιρικά φαινόμενα με την Πολιτική Προστασία να δείχνει μια υποδειγματική συμπεριφορά ως προς την αντιμετώπιση των έκτακτων συμβάντων.

Πλέον, όλοι στρέφουν την προσοχή τους στους επόμενους μήνες και τη θωράκιση της πόλης από τα φαινόμενα που θα πλήξουν και αυτό τον χειμώνα την περιοχή, δεδομένο ότι το κλίμα έχει αλλάξει και οι χιονοπτώσεις επισκέπτονται κάθε χρόνο και τις παράκτιες πόλεις όπως είναι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.