Σε θέση μάχης για την περιφρούρηση του περιαστικού πρασίνου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βρίσκονται καθημερινά οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Οι «άγρυπνοι φρουροί» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου, θα είναι διασκορπισμένοι σε επτά καίρια σημεία εντός των ορίων του Δήμου, έτοιμοι να επέμβουν σε τυχόν εκδήλωση πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, μετά την επικαιροποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποφασίστηκε από την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, οι πυροφύλακες να επιτηρούν στα εξής σημεία.

Στην περιοχή της Φασκομηλιάς (απέναντι από το Island), στο κοιμητήριο Βουλιαγμένης, στο Λόφο Μπαράκου, στο Πευκωτό, στο Δίλοφο Βάρης επί της οδού Γραβιάς, στο Πανόραμα Βούλας επί της οδού Ηροδότου και στο πυροφυλάκιο Καβουρίου. Επιπλέον, καθημερινά πραγματοποιούν περιπολία οι εθελοντές δασοπυροσβέστες στο κοιμητήριο Βούλας ενώ ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας περιπολεί -εκτός από τις ορεινούς όγκους της περιοχής- και εντός αστικού ιστού.

politiki-prostasia

Το κέντρο επιχειρήσεων βρίσκεται στο Δημαρχείο Βούλας και έχει γίνει επαφή με την Πυροσβεστική υπηρεσία σε τοπικό περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο όπως επίσης και με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και με όλα τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας όπου άπαντες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

«Είμαστε πλήρως έτοιμοι και για την φετινή αντιπυρική περίοδο. Στόχος μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του ζωικού πλούτου, της περιουσίας και του φυτικού και φυσικού πλούτου της περιοχής μας. Απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση όλων μας. Στην προσπάθεια μας αυτή προσβλέπουμε στην στήριξη όλων σας. Ευχαριστούμε τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, τους εθελοντές μας και το σύνολο του προσωπικού του Δήμου για τις μέχρι σήμερα πολύτιμες υπηρεσίες τους προς την πόλη μας. Ευχαριστούμε και το σύνολο των συμπολιτών μας εκ των προτέρων για την βοήθεια τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Τέλος, όποιος κάτοικος εντοπίσει καπνό ή φωτιά ή ύποπτες κινήσεις ατόμων σε περιοχές πρασίνου ειδικά τις βραδινές ώρες μπορεί να έρθει άμεσα σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή (15888), την Πολιτική Προστασία του Δήμου (2108961444) το Πυροσβεστικό Σώμα (199) ή την Ελληνική Αστυνομία (100).

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος 62, φύλλο Ιουλίου