Ένα νέο κλειστό γήπεδο κατασκευάστηκε στη Βούλα, δίνοντας μια τεράστια ανάσα στα αθλητικά σωματεία της περιοχής όπως ο Πρωτέας και η Θέτιδα. Πρόκειται για μια αθλητική υποδομή τεχνολογίας «μπαλονιού».

Η νέα αθλητική εγκατάσταση κατασκευάστηκε σε διάστημα λίγων μηνών, με χαμηλό κόστος, ενώ η νέα υποδομή είναι άκρως λειτουργική και ασφαλή. Η επιλογή γηπέδων-«μπαλονιών», πέραν του γεγονότος ότι απαιτεί λιγότερο χώρο και κατασκευάζεται ταχύτερα, έχει αρκετά μικρότερο κόστος από ένα παραδοσιακό κλειστό γυμναστήριο, ενώ αποτελεί μια επιλογή που κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο διεθνώς, όσο και σε αρκετούς δήμους της χώρας μας.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατασκευής του αεροϋποστηριζόμενου θόλου -όπως είναι η πλήρης ονομασία του- στο αθλητικό κέντρο Βούλας είναι φιλική προς το περιβάλλον, υψηλής αισθητικής, ειδικών προδιαγραφών ασφαλείας απέναντι σε ακραία φυσικά φαινόμενα και ικανή να λειτουργήσει ως προπονητήριο για τα αθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και ποδόσφαιρο σάλας.

proteas-voulas1

Η εξωτερική πολυεστερική μεμβράνη κάλυψης είναι εξαιρετικής αντοχής με μεγάλη διάρκεια ζωής που ξεπερνά τα δέκα έτη. Η κατασκευή είναι 100% αντισεισμική, λόγω του μειωμένου βάρους του χωροδικτυώματος και του ελάχιστου βάρους του κελύφους συνολικά. Λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας της μεμβράνης και της διαπερατότητας της, εξασφαλίζεται φωτεινότητα του εσωτερικού χώρου κατά τη διάρκεια της ημέρας (σε συνθήκες ηλιοφάνειας), κατά συνέπεια δραστική μείωση του κόστους κατανάλωσης ρεύματος με τη ολοήμερη καθημερινή χρήση φωτιστικών σωμάτων.

Εντός της εγκατάστασης υπάρχει μια μικρή κερκίδα για τις ανάγκες -κυρίως- των γονέων που θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων, ενώ παράλληλα έχει εγκατασταθεί και εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού. Το νέο γήπεδο, το χρησιμοποιούν ήδη οι ακαδημίες του Πρωτέα Βούλας και οι αθλήτριες της Θέτιδας Βούλας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος 61