Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα κοσμούν και φέτος τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πιστοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι ακτές αυτές πληρούν αυστηρά πρότυπα όσον αφορά την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Οι παραλίες που βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου στα Χανιά είναι η Ακτή Βουλιαγμένης, η πλαζ της Βάρκιζας, η Α’ πλαζ της Βούλας και η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σημειώνεται ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι στο επίπεδο «εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.