Τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό της Θέτιδας από την Α.Ε.Κ. για το κύπελλο Ελλάδος, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν εκ νέου αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα με τις «κιτρινόμαυρες» να επικρατούν ξανά με 3-0 σετ.

Δυνατά μπήκαν και οι δυο ομάδες στο πρώτο σετ μέχρι και το 5-5, όταν και η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό και πήρε προβάδισμα με 10-6, κάνοντας ένα σερί 5-0 με την Ξανθοπούλου στο σέρβις. Η Θέτιδα δεν τα παράτησε, έφερε το σετ στα ίσα (18-18), όμως ένα ακόμα σερί με 5-0 χάρισε το πρώτο σετ στο «Δικέφαλο» (25-21).

Με διάθεση και καλό ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο σετ και για τις δυο ομάδες. Η ομάδα της Βούλας κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με 8-13, όμως ένα σερί 5-0 από πλευράς ΑΕΚ, έφερε το σετ στα ίσα και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι (13-13). Έως το τέλος του σετ, οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι (24-24). Η ΑΕΚ κατάφερε με καθαρό μυαλό και με τη Σίλβα να… «εκτελεί» να φτάσει στο 26-24 και το 2-0 στα σετ.

Με το δεξί ξεκίνησε η ΑΕΚ το τρίτο σετ αποκτώντας προβάδισμα με 5-1. Η ΑΕΚ διατηρήθηκε στην πρωτοπορία του σκορ έως τα μέσα του σετ, με τις φιλοξενούμενες να καταφέρνουν να ανατρέψουν το 15-8 σε 15-16. Οι «κιτρινόμαυρες» «πάτησαν γκάζι» και κατάφεραν με τη Νίζετιτς να κυριαρχεί στο φιλέ να φτάσουν στο 25-23 και το 3-0 στα σετ.

Γιουνούς Οτσάλ (Προπονητής Α.Ε.Κ.): «Πήραμε άλλη μία σπουδαία νίκη στην έδρα μας. Οι αθλήτριες που ήρθαν από τον πάγκο έπαιξαν καλά και αυτό με έκανε χαρούμενο. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και αυτό συνδυάζεται με νίκες. Ευχαριστώ όλο το κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε».

Γιώργος Ρούσης (Προπονητής Θέτιδας): «Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία σήμερα να πάρουμε κάτι, με τη σύνθεση που παρουσιάστηκε ο αντίπαλός μας. Με 25 λάθη όμως δεν νικάει κανείς φέτος. Ήταν πάρα πολλά λάθη, τα οποία αρκετά αβίαστα ειδικά από το σερβίς».