Ξεκίνησε η μεγαλύτερη πράσινη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με τη φύτευση περίπου 2.500 δέντρων μεσαίας και μεγάλης ανάπτυξης.

Το εκτεταμένο πρόγραμμα φυτεύσεων σε διάφορα σημεία εντός των τριών δημοτικών ενοτήτων χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» που πρακτικά σημαίνει ότι το δημοτικό ταμείο δεν θα επιβαρυνθεί. Τα δέντρα θα φυτευτούν κυρίως σε νησίδες δρόμων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το σχεδιασμό που έχει γίνει είναι ο προγραμματισμός κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη να φυτευτούν δεκάδες δέντρα δεξιά και αριστερά, με ταυτόχρονη ανακατασκευή των πεζοδρομίων ώστε να μεγαλώσουν με υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ καλωδίων προκειμένου να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τα δέντρα.

plateia_eleytherias

Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις στην πλατεία Ελευθερίας στη Βούλα

Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 5 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε την παραχώρηση για εργοταξιακή χρήση, οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη, προκειμένου η ανάδοχος εταιρεία που θα πραγματοποιήσει τις φυτεύσεις να εναποθέσει τα φυτά και το αρδευτικό υλικό σε ένα ασφαλές σημείο, στο οποίο δεν θα προκληθεί περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κλοπής.

Να σημειωθεί πως τα πρώτα δέντρα αναμένονται να αφιχθούν στην πόλη εντός του Οκτωβρίου, ενώ η συνολική παρέμβαση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών. Πάντως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δαβάκης ψήφισε κατά της παραχώρησης του οικοπέδου, χωρίς να εξηγήσει αν είναι υπέρ ή κατά της πράσινης αναβάθμισης της πόλης.