Η παράταξη «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» οδεύει πρόσω ολοταχώς στα βράχια εν μέσω θαλασσοταραχής με τον επικεφαλής Δημήτρη Δαβάκη να βρίσκεται σε αναζήτηση σωσιβίου για το πολιτικό του ναυάγιο. Στις τάξεις, πλέον, της παράταξης δεσπόζει η πεποίθηση ότι ο Δημήτρης Δαβάκης σχεδιάζει την ηρωική έξοδο καθώς δεν έχει καταφέρει να πείσει τους δημότες αλλά και τους συνεργάτες του -οι οποίοι αποχωρούν από την παράταξη- ότι ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση παρά μόνο να εκκρίνει αδυσώπητο μίσος προς την διοίκηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τα δεδομένα αλλά και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπο του κ.Δαβάκη συνηγορούν ότι οι πιθανότητες να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις προσεχείς εκλογές του 2023 είναι ελάχιστες. Η φθορά που έχει υποστεί ο έμπειρος αυτοδιοικητικός είναι μεγάλη καθώς έχει ήδη τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στο ενεργητικό του για να γίνει ο «πρώτος» πολίτης της πόλης. Εξάλλου, φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την πρώτη απόπειρα που επιχείρησε να γίνει Δήμαρχος. Ήταν το 2012 όταν στις ενδοπαραταξιακές εκλογές της Ανεξάρτητης Κίνησης έχασε από τον Σπύρο Πανά στην ψηφοφορία για τον διάδοχο του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Ακολούθησε η ήττα του από τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο το 2014 ενώ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση το 2019 έχασε συντριπτικά από τον κ. Κωνσταντέλλο με την διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους να φτάνει το εκκωφαντικό 60%.

Η κατάρρευση της παράταξης «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» συνεχίζεται. Μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Αθανασίου, ένα ακόμα ενεργό μέλος της παράταξης αποχώρησε. Ο λόγος για τον Στέλιο Κλήμη. Αν κάτι έχει σημασία για τον Δημήτρη Δαβάκη είναι το εξής. Και οι δύο αποχωρήσαντες ανέφεραν στις επιστολές τους πως ο επικεφαλής του συνδυασμού δεν δικαιολογεί τον ρόλο του ενώ άσκησαν δριμεία κριτική και στη δημοτική σύμβουλο κα. Ζανέτ Δόγκα η οποία -όπως ανέφεραν στις επιστολές τους- εξέθετε τόσο την παράταξη όσο και τους ίδιους με την συμπεριφορά και τις ενέργειες της.

Ο Δημήτρης Δαβάκης προκειμένου να αποφύγει και μια τέταρτη διαδοχική εκλογική ήττα και τρίτη συνεχόμενη από τον ίδιο αντίπαλο θα επιδιώξει να συμπράξει με άλλη νέα δημοτική κίνηση που θα παρουσιαστεί ενόψει των εκλογών. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Μετά από δέκα περίπου χρόνια ως επικεφαλής συνδυασμού θα δεχτεί να κάνει ένα βήμα πίσω και να βρεθεί κάτω από την ομπρέλα ενός άλλου επικεφαλής; Μη ξεχνάτε πως ο κ.Δαβάκης κατάγεται από τη Μάνη, και σαν Μανιάτης έχει έντονο πείσμα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Δημοσιογράφος», τεύχος Απριλίου