Την απόφαση του να αποχωρήσει από το «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» και να παραμείνει ως ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος Βούλας, έκανε γνωστό, με επιστολή του ο Στέλιος Κλήμης.

«Με αυτή την επιστολή, επιθυμώ και έχω την ηθική υποχρέωση να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου 3Β τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να αποχωρήσω από την παράταξη «Κύμα Ενωμένων Πολιτών Δ.Δαβάκης» ύστερα από 2,5 χρόνια παρουσίας ως Κοινοτικός Σύμβουλος στη Δ.Ε. Βούλας, διατηρώντας ωστόσο την έδρα για την οποία εργάστηκα και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τον ίδιο ζήλο, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης και των πολιτών της. Από τη φύση μου είμαι ένας άνθρωπος που αρέσκεται στην ομαδική εργασία, καθώς πιστεύω ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει.

Δυστυχώς στην παράταξη δεν υπήρξε τέτοια διάθεση. Σχετικά σύντομα εντόπισα τα προβλήματα κάνοντας προτάσεις λειτουργικής βελτίωσης, όφειλα και έπρεπε να παλέψω γι΄αυτό, δεν είναι όμως πάντα εύκολο να αλλάξεις μια ριζωμένη νοοτροπία. Το Δεκέμβριο του 2020 σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Δ. Δαβάκη, του εξέφρασα την πρώτη μου δυσαρέσκεια και επιθυμία να αποχωρήσω και να παραδώσω την έδρα. Η επιθυμία μου αυτή δεν έγινε δεκτή και εισέπραξα υποσχέσεις για αλλαγή στη λειτουργία της παράταξης. Συνέχισα λοιπόν να εργάζομαι και να στηρίζω, παρότι δεν έβλεπα στοιχεία βελτίωσης ή ανάκαμψης.

Δυστυχώς, είχα πλέον αρχίσει να νιώθω ότι είμαι μέρος ενός ανθρώπινου σώματος που ατροφεί πολιτικά. Το Σεπτέμβριο του 2021, σε μια από τις σπάνιες παραταξιακές μας συναντήσεις, ανέφερα για δεύτερη φορά ότι επιθυμώ να αποχωρήσω, ήμουν πλέον σχεδόν βέβαιος πως, όσο κι αν έχω τα μανίκια σηκωμένα, θα βούλιαζα στο Κύμα της συνείδησής μου. Έτσι, στις 25/03/2022, με επίσημη επιστολή προς τον αρχηγό της παράταξης κο Δ. Δαβάκη, του ανακοίνωσα την αποχώρησή μου.

Εν κατακλείδι οι λόγοι αποχώρησης μου είναι οι εξής: Έλλειψη ομαδικής συνεργασίας. Έλλειψη δημόσιας παρουσίας της παράταξης. Έλλειψη ενημέρωσης των αποφάσεων της παράταξης. Σχεδόν μόνιμη παθητική και αρνητική στάση. Ενέργειες μέλους της παράταξης που κατά τη γνώμη μου, μας εξέθεταν, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να αναγκαστώ να διαχωρίσω τη θέση μου δημοσίως. Έλλειψη σοβαρής αντιπολιτευτικής στάσης με ρεαλιστικές αντιπροτάσεις που θα εξυπηρετούν και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Έλλειψη σταθερής έδρας, όπου θα μπορεί ο πολίτης να επικοινωνεί με την παράταξη και διά ζώσης. Ξεπερασμένη για τα σημερινά δεδομένα αντιπολίτευση. Μη δομημένη ομάδα, που λειτουργεί με ενέργειες κατά βούληση.

Κατά τη γνώμη μου, η σύγχρονη πολιτισμένη πολιτική αντιπολίτευση, επιβάλλεται να εγκρίνει και να υπερψηφίζει τα υπέρ της πόλης και των πολιτών της θέματα και να καταψηφίζει καταθέτοντας βελτιωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις. Μόνο τότε θα μπορέσει μια πόλη να γίνει πιο σύγχρονη και πιο ισχυρή».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στέλιος Κλήμης είναι ο δεύτερος σύμβουλος που αποχωρεί από την παράταξη του Δημήτρη Δαβάκη αφού είχε προηγηθεί αυτή του Δημήτρη Αθανασίου.