Στην εγκατάσταση 35 νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προχωρά η δημοτική αρχή των 3Β, ανεβάζοντας τον αριθμό των σταθμών στους 55 ενώ ο στόχος είναι στα 3Β να υπάρχουν μελλοντικά 80 συνολικά σταθμοί.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης καθώς έχει ήδη εγκαταστήσει μέχρι στιγμής είκοσι διπλούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, οι νέοι σταθμοί θα εγκατασταθούν στα εξής σημεία:

Στη Βούλα, επί της Βασιλέως Παύλου 10, στο Πάρκο Εθνικής Αντιστάσεως, στη Λεωφόρο Καραμανλή 18, στην πλατεία Άλσους, στις οδούς Ξενοφώντος, Καραϊσκάκη, Ιωάννη Μεταξά και Λακωνίας, Σκρα, Αρκαδίου και Αιόλου, Ηρακλειδών και Μεγάλου Βασιλείου, Βαλαωρίτου και Καζαντζάκη, Παγκάλου και Διγενή, Σοφοκλέους, Ακτής, και Παπάγος 29.

Στη Βουλιαγμένη θα εγκατασταθούν οκτώ σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα παρακάτω σημεία: Οδός Ηλίου 9, Αφροδίτης 2, πλατεία Νυμφών, Απόλλωνος 3, Βάκχου, Λεωφόρος Καβουρίου, Λεωφόρος Ποσειδώνος 20 και Παναγούλη.

Στη δημοτική ενότητα της Βάρης θα εγκατασταθούν έντεκα σταθμοί στα εξής σημεία: Στην παραλία της Βάρκιζας, στο δημοτικό πάρκινγκ, στις οδούς Αναπαύσεως, Βορεάδων, Υπάτης, 2ας Μεραρχίας, Θάσου, Λαμπτρών, Απόλλωνος και Θέμιδος καθώς επίσης και στην πλατεία Ηρώων και στο πάρκινγκ της πλαζ Βάρκιζας.

Μέχρι στιγμής σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων υπάρχουν στην πλατεία Βούλας, κοντά στον ναό Αγίου Ιωάννου, στο Δημαρχείο Βούλας, στο Ασκληπιείο Βούλας, στην Οδό Ζακύνθου κοντά στον ναό Αγίου Νεκτάριου (πλατεία Άγγελου Αποστολάτου), στο δημοτικό πάρκινγκ της λεωφόρου Ποσειδώνος 8 στη Βάρκιζα (γυάλινο κτίριο), στο πάρκινγκ του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Κωνσταντίνος Μπαγλαντζής», στο πάρκινγκ επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στη Βάρη, στο πρώην Δημαρχείο Βουλιαγμένης, στο δημοτικό πάρκινγκ της πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη και στο δημοτικό πάρκινγκ κοντά στο ξενοδοχείο Divani Apollon στο Καβούρι.

Να σημειωθεί πως η φόρτιση είναι δωρεάν μόνο για τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ΙΧ του Δήμου. Το κόστος για τον εξοπλισμό των φορτιστών, τις εργασίες υποδομής για την εγκατάστασή τους αλλά και για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν το επωμίζεται ο πάροχος, δηλαδή η ΔΕΗ, ενώ κάθε σταθμός έχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο οχημάτων ταυτόχρονα. Αξίζει να αναφερθεί ότι Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για περίπου δέκα ηλεκτρικά οχήματα (λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, απορριμματοφόρα κ.ά.) με σκοπό την σταδιακή αντικατάσταση του δημοτικού στόλου οχημάτων του Δήμου με οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος Φεβρουαρίου