Νεότερα δεδομένα για την πορεία της κακοκαιρία Ελπίς και την πορεία των χιονοπτώσεων δίνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, μέσα στη νύχτα αλλά κυρίως αύριο περνάμε στο πιο «βαρύ» κύμα αυτής της χιονο-κακοκαιρίας με πολλές περιοχές της Αττικής να βάζουν πολλά εκατοστά χιονιού. 

Όσον αφορά το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι χιονοπτώσεις θεωρούνται δεδομένες. Εικόνες όπως οι περσινές με την κακοκαιρία «Μήδεια» να ντύνει στα λευκά την περιοχή των 3Β είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθούν.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις αναμένονται να ξεκινήσουν από αργά το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου και θα συνεχίσουν έως το πρωί της Τρίτης 24 Ιανουαρίου. Καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πάρα πολύ χαμηλές και το έδαφος κυριολεκτικά θα έχει παγώσει, ότι θα πέφτει θα… στρώνει.

Σύμφωνα πάντα με τα τελευταία δεδομένα, στους ορεινούς όγκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και κυρίως στο Πανόραμα της Βούλας αναμένονται έως και 30 πόντοι χιονιού ενώ στην παραλία από 5 έως 10 πόντους. Πάντως οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο για περισσότερο όγκο χιονιού.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο λόγο τον έχει η φύση. 

Δείτε σε χάρτη τα ύψη χιονόστρωσης στην Αττική

xartis