Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των 3Β προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα θα πλήξουν έντονα την περιοχή την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις. 

Από το πρωί του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου η Δημοτική Αρχή έχει θέσει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σε 24ωρη επιφυλακή μέχρι την πλήρη εξασθένιση των φαινομένων.

Για το λόγο αυτό, σε θέση μάχης ήδη βρίσκονται τέσσερα (4) εκχιονιστικά μηχανήματα και άλλα βαρέως τύπου οχήματα ενώ παράλληλα ο Δήμος των 3Β έχει προμηθευτεί 25 τόνους αλάτι. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δήμητρα Σουτόγλου

Η Περιφέρεια έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου 3Β

Τα δύο εκ των τεσσάρων εκχιονιστικών μηχανημάτων προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής μετά από αίτημα του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Θυμίζουμε, πως κατά την διάρκεια της περσινής κακοκαιρίας «Μήδεια», σε αντίστοιχο αίτημα του Δήμου προς την Περιφέρεια για εκχιονιστικό μηχάνημα, η διοίκηση Πατούλη ουδέποτε έστειλε όχημα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να προσπαθούν να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς με τα δικά τους μέσα, γεγονός που στέφθηκε με επιτυχία. Από το Σάββατο, τα δύο σύγχρονα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στη Βουλιαγμένη έτοιμα να συνδράμουν. 

oximata-perifereia

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας για τις ανάγκες του Δήμου των 3Β

Το UNIMOG μετατράπηκε σε εκχιονιστικό

Το πολυμηχάνημα UNIMOG ήταν παροπλισμένο για περισσότερο από οκτώ χρόνια και υπολειτουργούσε ως πυροσβεστικό. Η δημοτική διοίκηση αποφάσισε την ανακατασκευή και την αναβάθμισή του, με κόστος που ξεπέρασε τις 80.000 ευρώ, παραδίδοντας ένα ιδιαίτερα λειτουργικό όχημα για τις ανάγκες της πόλης. Το συγκεκριμένο όχημα λειτουργεί ως πυροσβεστικό, για καθαρισμό επιφανειών διαφόρων ειδών, π.χ. οδόστρωμα, πεζοδρόμια, και φυσικά ως εκχιονιστικό.

unimog

Το πολυμηχάνημα UNIMOG επιχειρησιακά πανέτοιμο

politiki-prostasia

Για όλο το χρονικό διάσημα που θα κρατήσει η κακοκαιρία, η τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας (210 8961444)‬ θα είναι σε συνεχή 24ωρη λειτουργία.