Αναλυτικά

Πριν από λίγη ώρα, ενημερωθήκαμε με επίσημο Δελτίο Τύπου του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ότι εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον εκπαιδευτικό και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, αξιολόγησε πως δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής λειτουργίας κάποιου τμήματος του σχολείου!

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το σχολείο θα ανοίξει αύριο το πρωί χωρίς να έχουν βγει προηγουμένως τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί από απόψε, οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του σχολείου!

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Πασακυριάκος, παρά την παραίνεση προς τον ΕΟΔΥ να μην λειτουργήσει το σχολείο έως ότου βγουν τα τεστ, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό…

Η συγκεκριμένη απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΕΟΔΥ, είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη! Δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να τούς στέλνουν για μάθημα στο σχολείο, όπως δεν είναι δυνατόν, να λένε στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Και να ζητούν από τους γονείς να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη…

Θεωρούμε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι:

1ον: Προληπτικά να μην λειτουργήσει αύριο το σχολείο μέχρι μα υπάρχουν τα αποτελέσματα των τεστ.

2ον: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη τη σχολική μονάδα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύεται η ανάγκη για επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία.