• Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν στις 8 Οκτωβρίου του 2023. Αυτό σημαίνει πως βρισκόμαστε 11 μήνες περίπου πριν ανοίξουν οι κάλπες.

 

  • Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήδη έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να κατέβουν στις εκλογές ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο ανεξάρτητος τοπικός σύμβουλος Γιώργος Κοκολέτσος.

 

  • Όσον αφορά τον κ. Κοκολέτσο ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του τον περασμένο Ιούλιο, κινείται σε ρηχά νερά και αυτό έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε το καλοκαίρι στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προκειμένου να διερευνήσει τις τάσεις των δημοτών για την επόμενη Δημοτική Αρχή της πόλης. Μένει να διαπιστωθεί εάν ο κ. Κοκολέτσος θα συνεχίσει να δηλώνει υποψήφιος Δήμαρχος παρά τις κλειστές πόρτες που συναντά.

 

  • Ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια που κυκλοφορούν για τις φημολογούμενες υποψηφιότητες διεκδίκησης του Δήμου. Ένα από αυτό είναι μια νέα υποψηφιότητα που θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο. Η υποψήφια Δήμαρχος προέρχεται από τη δημοτική ενότητα Βάρης.

 

  • Η έκπληξη ακούγεται στο όνομα του Κώστα Πασακυριάκου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι πληροφορίες μας λένε, πως ο κ.Πασακυριάκος κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές και μάλιστα έχει βρει ήδη τον διάδοχο του. Εκτός, αν ο Περισσός έχει διαφορετική άποψη.

 

  • Εκεί που η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου είναι στον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών. Ο Θάνος Ματόπουλος θα πρέπει να δώσει μεγάλο αγώνα ώστε να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος καθώς αντιμετωπίζει έντονη κριτική από μέλη της παράταξης. Ο συνδυασμός μπορεί να εκπροσωπεί ανεπίσημα τον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο εντός της παράταξης υπάρχουν φωνές και από τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς όπως το ΜέΡΑ25, το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστέρα, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου Πλεύση Ελευθερίας κτλ. Εκρηκτικό αριστερό κοκτέιλ.

 

  • Τέλος, ο Δημήτρης Δαβάκης ανακοίνωσε μέσω διαρροής την υποψηφιότητα του για δήμαρχος σε μέσο ενημέρωσης του Πειραιά. Μεταξύ μας… ούτε ο ίδιος πιστεύει ότι θα κατέβει.