«Συμπληρώνονται δύο εβδομάδες από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων και η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μία καθαρίστρια για κάθε σχολείο δεν φτάνει. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Η κυβέρνηση με μια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την επαρκή υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, σε συνθήκες πανδημίας, έδωσε στο δήμο μας 36 εργαζόμενες για όλα τα σχολεία, 18 εκ των οποίων είναι μερικής απασχόλησης δηλαδή, δουλεύουν 3 ώρες! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι καθαρίστριες να εξουθενώνονται μιας και οι ανάγκες είναι περισσότερες».

Τα παραπάνω τόνισε ο Κώστας Πασακυριάκος και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ζητάμε από το δήμο, παρά την απόφαση της κυβέρνησης και με δεδομένο ότι ήδη έχουμε κρούσματα σε σχολείο της περιοχής μας, να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη προσωπικού καθαριστριών για τα σχολεία. Επιπλέον, ζητάμε, σε όποια τμήματα σχολείων υπάρχουν κρούσματα, ο δήμος να πιέσει την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Υγείας, ώστε να καλυφθεί το κόστος για να γίνονται rapid τεστ και στα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συμφώνησε με το γεγονός ότι οι καθαρίστριες δεν επαρκούν. Και δήλωσε πως η Διοίκηση του δήμου, θα προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

1ον: Θα σταλεί προσωπικό εργαζομένων καθαριότητας στα σχολεία που έχουν προσληφθεί από το Δήμο μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

2ον: Θα δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για προσλήψεις καθαριστριών παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δίνει την απαιτούμενη χρηματοδότηση στους δήμους για κάτι τέτοιο. Και συμπλήρωσε πως η Διοίκηση περιμένει τα αιτήματα από τους Διευθυντές των σχολείων για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η εξέλιξη αυτή είναι σε απολύτως θετική κατεύθυνση και εάν υλοποιηθεί θα βοηθήσει ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα σχολεία μας.