Η προκλητική διεκδίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος εις βάρος του Ασκληπιείου Βούλας σήκωσε κύμα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Μετά την σκληρή απάντηση του Δήμου 3Β, τη σκυτάλη πήρε η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον επικεφαλής της, Κώστα Πασακυριάκο να ανεβάζει τους τόνους, στέλνοντας το μήνυμα στους εκκλησιαστικούς κύκλους, ότι τα σχέδια της εκκλησίας για το Ασκληπιείο της Βούλας δεν θα υλοποιηθούν.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ» ΖΗΤΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΚΑ!

Η κατάπτυστη προσφυγή του ΝΠΔΔ «Εκκλησία της Ελλάδος» (σ.σ. έτσι ακριβώς αναγράφεται στην κλήση και προς το Δήμο μας) προκειμένου να αρθεί η απαλλοτρίωση του 1925, για το Ασκληπιείο Βούλας, επειδή δεν έχει καταβληθεί το ποσό της αποζημίωσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά, αυτό που ζούμε και στην περιοχή μας εδώ και χρόνια. Οτι με κυνικό, ωμό τρόπο, κάποιοι στο συγκεκριμένο ΝΠΔΔ, επιδιώκουν να θέσουν σε εφαρμογή άκρως επικίνδυνους σχεδιασμούς ή επιχειρούν να πετύχουν εκβιαστικούς συμβιβασμούς…

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πρέπει να καταδικαστεί ξεκάθαρα από όλους.
Αποδεικνύεται ότι οι «ιερές μπίζνες» σε βάρος αυτή τη φορά ενός Δημόσιου Νοσοκομείου, δεν σταματούν, ακόμα και μέσα ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ! Ακόμα και σε βάρος ενός νοσοκομείου του οποίου οι εργαζόμενοι, έδωσαν σκληρές μάχες εδώ και μήνες.

Διλήμματα του τύπου: «Ή τα 46 στρέμματα ή τα λεφτά της απαλλοτρίωσης», δεν θα περάσουν. Βέβαια, στο μυαλό κάποιων, businessmen του ΝΠΔΔ, μπορεί να υπάρχουν και άλλου τύπου συμβιβασμοί, θεωρώντας ότι μπορεί μέσω της διεκδίκησης για το Ασκληπιείο, να κερδίσουν κάτι από τα «φιλέτα» της Βουλιαγμένης… «Πλανώνται πλάνην οικτράν»

Που πατούν για τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες; Θυμίζουμε: Το 2013 τη συμφωνία με την τότε κυβέρνηση για τη σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας, «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Το 2018 τις συζητήσεις με την τότε κυβέρνηση για το Ταμείο Αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Το Ασκληπιείο Βούλας, δεν είναι η πρώτη φορά που απειλείται. Οι εργαζόμενοί του, φορείς και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν αντίστοιχα προβλήματα.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε σχεδιασμό και από οποιαδήποτε πλευρά, θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, με τις εκτάσεις του οποίου, κάποιοι ορέγονται να κάνουν μπίζνες. Οπως επίσης είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση εκτάσεων από τη φερόμενη ως εκκλησιαστική περιουσία στη Βουλιαγμένη.

Η όρεξη θα τους κοπεί μια και καλή.