Γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας, βρίσκονται στην πύλη του νοσοκομείου. Κρατούν ενός λεπτού σιγή, σαν φόρο τιμής, στους συναδέλφους που έχουν πέσει στη μάχη ενάντια στην επιδημία σε όλον τον κόσμο.

Και είναι πολλοί. Χτες, ανακοινώθηκε ότι 150 γιατροί στην Ιταλία, έχουν χάσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να σώσουν συναθρώπους τους. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι γιατροί καταγράφονται με κορονοϊό.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Ασκληπιείο, πήρε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της μέρας δράσης των εργαζομένων και διατύπωσε για άλλη μια φορά αιτήματα και διεκδικήσεις: Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μέσα Ατομικής Προστασίας για την Υγεία και την Ασφάλεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ένταξη στα Bαρέα και Ανθυγιεινά.

Ο Κώστας Πασακυριάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος, βρέθηκε στο Ασκληπιείο για να δηλώσει τη συμπαράστασή του.
«Θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη μέρα…»