Πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), για την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου στην περιοχή Μηλαδέζα της Βάρης.

Ο Δήμος είχε αποφασίσει να μειώσει το εμβαδόν του οικοπέδου προκειμένου να αυξηθεί το πλάτος των πεζοδρομίων και στις τρεις πλευρές του οικοπέδου με αποτέλεσμα να αναμένει την θετική εισήγηση του ΣΥΠΟΘΑ για την συγκεκριμένη τροποποίηση σχεδίου. Τα επόμενα βήματα για την έναρξη των εργασιών είναι η δημοπράτηση του έργου και ο έλεγχος νομιμότητας της διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το κολυμβητήριο θα έχει δεξαμενή κολύμβησης διαστάσεων 33X25 (υπό-ολυμπιακών διαστάσεων) και βάθος 2.00 μ.

Θα περιλαμβάνει τον κολυμβητικό χώρο, το συγκρότημα των αποδυτηρίων, το κυλικείο και τον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι κερκίδες θα μπορούν να φιλοξενούν 87 θεατές, μεταξύ των οποίων και θέσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ ο προπονητικός χώρος διαχωρίζεται από το λοιπό περιβάλλοντα χώρο της εγκατάστασης με εσωτερική περίφραξη, για την ασφάλεια και την προστασία υγιεινής των αθλητών.

Περιμετρικά του χώρου θα διαμορφωθεί ζώνη με φύτευση, χώρους στάθμευσης και φυσικά ράμπες πρόσβασης στην αθλητική εγκατάσταση. Κτίριο του αθλητικού χώρου επιφάνειας 260 τ.μ. θα διαμορφωθεί σε συγκρότημα αποδυτηρίων. Αναλυτικότερα, στο κτίριο θα περιλαμβάνονται οι χώροι εξυπηρέτησης των αθλητών, η είσοδος που θα λειτουργεί σαν χώρος αναμονής, τα γραφεία της αθλητικής εγκατάστασης που δεν θα ξεπερνούν τα 13 τ.μ., ενώ θα κατασκευαστούν τέσσερις μονάδες αποδυτηρίων για τις ανάγκες των αθλητών.

Στο υπόλοιπο κτίριο θα στεγαστούν ένα μικρό γυμναστήριο, τα γραφεία των διαιτητών, το ιατρείο, δύο αποθήκες και δύο WC. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης, το δημοτικό ανοικτό κολυμβητήριο έχει σχεδιαστεί για προπονητική και αγωνιστική χρήση κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.