Τίτλοι τέλους μπήκαν στις 31 Οκτωβρίου στο Yabanaki, καθώς έληξε η σύμβαση με τον παλιό πλέον μισθωτή, γυρίζοντας νέα σελίδα για την ιστορική λουτρική εγκατάσταση της Βάρκιζας.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναμένει εντός του τρέχοντος μηνός την υπογραφή τη σύμβασης με την ΕΤΑΔ για να παραλάβει και επίσημα το ακίνητο με ορίζοντα 25 ετών και στη συνέχεια να το μισθώσει στη νέα ανάδοχο εταιρεία συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, η οποία ήταν και η πλειοδότρια εταιρεία στον διαγωνισμό που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο.

Για να υπογράψουν τη σύμβαση Δήμος και ΕΤΑΔ, θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα ζητήματα. Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για να περάσει η εγκατάσταση στην αρμοδιότητα του Δήμου θα πρέπει πρώτα να κατεδαφιστούν και να απομακρυνθούν όλα τα παράνομα κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός της πλαζ. Αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη ούτως ώστε η ΕΤΑΔ να αποδεσμευτεί όσο πιο σύντομα γίνεται από το ακίνητο και να ανάψει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του στον Δήμο.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, η ριζική ανακαίνιση της λουτρικής εγκατάστασης θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η επένδυση είναι πολύ μεγάλη και χρειάζονται διάφορες εγκρίσεις από αρμόδιους φορείς που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υψώσουν και πάλι διάφορα γραφειοκρατικά διαδικαστικά εμπόδια. Να τονιστεί ότι οι εργασίες για τη διαμόρφωση της πλαζ θα πραγματοποιηθούν σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από τον προσεχή χειμώνα.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η οργανωμένη ακτή της Βάρκιζας θα λειτουργήσει κανονικά τον Μάιο του 2024. Ειδικότερα, η δημοτική αρχή διασφάλισε ότι ανεξαρτήτως της πορείας των εργασιών, η είσοδος θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες.

Μάλιστα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο νέος μισθωτής συμφώνησαν να προβεί η ανάδοχος εταιρεία σε παρεμβάσεις εντός της εγκατάστασης οι οποίες δεν χρειάζονται αδειοδοτήσεις και να ξεκινήσει την ανακαίνιση των αποδυτηρίων, των τουαλετών και των διαδρομών προκειμένου η εικόνα που θα παρουσιάζει η πλαζ της Βάρκιζας το επόμενο καλοκαίρι να είναι πολύ καλύτερη από την φετινή που ήταν χείριστη. Μάλιστα, οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν εντός του χειμώνα θα φτάσουν τις 500.000 ευρώ.