Την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στις προσεχείς εκλογές που θα διεξαχθούν την Άνοιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ψηφιακή εφημερίδα political.gr.

«Ήδη από την αρχή της πρώτης δημαρχιακής μου θητείας ασχολούμαι με τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς στις εκλογές του 2014 είχα εκλεγεί στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ενώ το 2019 οι δήμαρχοι της χώρας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν και στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την ΚΕΔΕ. Σήμερα, υπηρετώ τα όργανα αυτά από την θέση του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ και του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ και πιστεύω πως και οι δύο επιτροπές έχουν συμβάλει σημαντικά στη θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, μέσα από την παραγωγή θέσεων και παρεμβάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Θεωρώ πως η συμμετοχή όλων μας στα όργανα της Αυτοδιοίκησης συμβάλλει στη δημιουργία παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των αιρετών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμού. Με αυτό το δεδομένο, θεωρώ πως πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να αναλάβω πρωτοβουλία και να ζητήσω την εμπιστοσύνη των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας για τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ», ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.