Oι κάλπες σε λιγότερο από ένα 24ωρο θα στηθούν στα εκλογικά τμήματα και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ολοκλήρωσαν την Παρασκευή την προεκλογική τους εκστρατεία.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μπορεί να υποστηρίζει ότι οι κάλπες στις 7 π.μ. είναι άδειες, ωστόσο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει ένα μεγάλο και σταθερό προβάδισμα, με την νίκη από την πρώτη Κυριακή να θεωρείται ασφαλής για τον συνδυασμό Πόλη για να ζεις.

Την ίδια ώρα, αισιοδοξία επικρατεί στη Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για αύξηση των ποσοστών συγκριτικά με τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών το 2019. Η παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Βαγγέλη Σερίφη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν ουσιαστική, επικοινωνώντας το πρόγραμμα του συνδυασμού που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, χωρίς αστερίσκους και χωρίς εκτός γραμμής προτάσεις που πηγάζουν από τον Περισσό.

Σκυμμένα κεφάλια, σκεπτικισμός, είναι το κλίμα στον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών του Θάνου Ματόπουλου. Τα μηνύματα που ελήφθησαν στην προεκλογική περίοδο δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την παράταξη. Οι πολλές αντίθετες απόψεις και ιδέες μεταξύ των μελών δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, αποτέλεσμα να υπάρχει μέχρι και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του επικεφαλής κ. Ματόπουλου.

Αποδυναμωμένος εμφανίζεται και ο Δημήτρης Δαβάκης κάτι που φάνηκε και στην κεντρική προεκλογική που πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Βούλα. Οι εποχές που ο κ. Δαβάκης μιλούσε μπροστά σε ένα ακροατήριο 500 και πλέον δημοτών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα 150 άτομα μεταξύ και των υποψηφίων συμβούλων δείχνει ότι ο συνδυασμός Κύμα Ενωμένων Πολιτών έχει συρρικνωθεί αλλά και πάλι είναι το μεγάλο φαβορί για να είναι η μείζων αντιπολίτευση στον Δήμο την περίοδο 2024-2029.

Τέλος, ο νεοσύστατος συνδυασμός Ανανέωση – Όραμα για το μέλλον δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δημοτών, καθώς αναλώθηκε σε μια άκρως τοξική προεκλογική περίοδο που το μενού περιελάμβανε εξώδικα σε πολίτες που τόλμησαν να ασκήσουν κριτική ως προς το πρόγραμμα και τις θέσεις του νέου συνδυασμού, λεκτικές επιθέσεις από υποψήφιους συμβούλους και άλλα ανάλογα φαινόμενα. Ενδεικτικό της κατάρρευσης που παρουσιάζει η υποψήφια δήμαρχος είναι το γεγονός ότι στην κεντρική της προεκλογική ομιλία, προσέλκυσε μόλις 80 άτομα από τα οποία τα 67 ήταν υποψήφιοι σύμβουλοι.

Όπως σε όλες τις εκλογές, έτσι και σε αυτή, σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο. Πάντως, εκτιμάται ότι σαφή εικόνα για την «ετυμηγορία» της κάλπης -που όπως όλα δείχνουν επικράτηση από την 1η Κυριακή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου- θα έχουμε περίπου στις 9 μ.μ. την Κυριακή, ενώ αποτελέσματα για τις σταυροδοσίες των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων θα έχουμε το μεσημέρι της Δευτέρας. Καλή ψήφο!