Στην χωροθέτηση επτά επιπλέον κοινόχρηστων χώρων στάθμευσης για ΑμεΑ προχώρησε ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι κοινόχρηστες θέσεις έχουν χωροθετηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τα αιτήματα των διάφορων υπηρεσιών του Δήμου και των πολιτών με βάση τις μέχρι τώρα καταγραμμένες ανάγκες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση.

Για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες δεσμεύονται αποκλειστικά για ΑμεΑ θέσεις που προορίζονται προς γενική χρήση σε κοινόχρηστους χώρους και επιτρέπεται η στάθμευση. Η επιλογή αφορά σε νόμιμες δημόσιες θέσεις στάθμευσης παρά την οδό ή σε οργανωμένους χώρους στάθμευσης και μπροστά σε δημοτικά και δημόσια κτίρια υψηλής επισκεψιμότητας.

Ο Δήμος των 3Β διαθέτει πλέον 60 κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 29 Μαΐου αποφάσισε την χωροθέτηση επτά νέων θέσεων οι οποίες βρίσκονται επί της οδού Τερψιχόρης στη Βάρη (στο ΚΑΠΗ), επί της οδού Ζεφύρου στη Βούλα έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, επί των οδών Αγ. Ιωάννου και Ζεφύρου έξω από την Κοινωνική Υπηρεσία, επί της Λ.Καραμανλή έξω από το Δημαρχείο και τέλος στην πλατεία Βούλας επί της οδού Βασ. Παύλου.

Οι προαναφερθείσες κοινόχρηστες θέσεις έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες οι οποίες και βρίσκονται στα εξής σημεία: Στη Βούλα οι 14 θέσεις βρίσκονται στην κεντρική πλατεία και πέριξ αυτής, στην παραλιακή λεωφόρο και στη λεωφόρο Ευελπίδων.

Στο Καβούρι υπάρχουν 6 θέσεις επί της οδού Ηλίου και στη λεωφόρο Καβουρίου. Στη Βουλιαγμένη συναντούμε 20 θέσεις, τόσο στην κεντρική πλατεία και πέριξ αυτής, όσο και στην περιοχή του Λαιμού. Στη Βάρη υπάρχουν 11 θέσεις κυρίως έξω από πολυκαταστήματα ενώ στη Βάρκιζα έχουν καθοριστεί 9 θέσεις στους δημοτικούς ελεύθερους χώρους στάθμευσης.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος Ιουνίου, φύλλο 59