Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατά του δημοτικού συμβούλου Νατάλη Πέτροβιτς καταγγέλλοντας τον μεταξύ άλλων για προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενο του Δήμου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζόμενων Μανώλη Λουδάρο, είναι η δεύτερη φορά που ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Δαβάκη επιτίθεται φραστικά σε υπάλληλο.

Πρόσφατο περιστατικό ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά που επέδειξε ο Νατάλης Πέτροβιτς σε υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας και στάθηκε η αφορμή για να φέρει την άμεση αντίδραση του Συλλόγου των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ανακοίνωσης-καταγγελίας κατά του Δημοτικού Συμβούλου Νατάλη Πέτροβιτς για αντεργατική και προσβλητική συμπεριφορά. Με μεγάλη μας λύπη και αγανάκτηση καταγγέλουμε για άλλη μια φορά τον δημοτικό σύμβουλο Νατάλη Πέτροβιτς για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του σε βάρος των συναδέλφων της Τεχνικής Υπηρεσίας με απαράδεκτες εκφράσεις, ύβρεις και απειλές. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος συνεπής στην αντιεργατική του συμπεριφορά, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν με αρνητικούς χαρακτηρισμούς τις υπηρεσίες του Δήμου και το Δ.Σ του Συλλόγου μας τον έχει καταγγείλει ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/1/20 για τον ίδιο λόγο.

Τον καλούμε άμεσα να ζητήσει συγνώμη από το εργαζόμενους που εξύβρισε με απαράδεκτους και μειωτικούς χαρακτηρισμούς θίγοντας την αξιοπρέπεια τους, την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους επάρκεια. Επίσης καλούμε τον επικεφαλής της παράταξης του κ. Δημήτρη Δαβάκη να δηλώσει αν συμφωνεί με τέτοιες συμπεριφορές. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, πιστεύουν πως ήρθε η ώρα ο «κατήφορος» του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου να σταματήσει εδώ.

Αυτού του είδους οι επιθέσεις στους υπαλλήλους είναι επικίνδυνο φαινόμενο που πρέπει να τελειώσει σήμερα κιόλας και σας δηλώνουμε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μας κάμπτουν το ηθικό και θα συνεχίζουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα των δημοτών. Κατηγορηματικά λέμε πως οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται ούτε εκβιάζονται και τέτοια φαινόμενα μας κάνουν πιο ενωμένους και πιο δυνατούς».

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 52, Ιανουάριος 2023