Αρκετή κουβέντα έχει γίνει και πολύ μελάνι έχει καταναλωθεί ήδη για την εμφάνιση των έξι αντιφρονούντων που προτάσσουν τα στήθη τους για να σταματήσει το έργο της αναβάθμισης της μαρίνας Βουλιαγμένης. Η ευθύνη των τοπικών μέσων που αναπαράγουν τις αβάσιμες αιτιάσεις των πολέμιων του έργου είναι μεγάλη.

Στη μικρή κοινωνία της Βουλιαγμένης άλλωστε είναι λίγο πολύ γνωστοί έτσι κι αλλιώς για τη γραφικότητά τους, καθώς τοποθετούνται κατά τον ίδιο τρόπο σε όλα τα θέματα απλά για να δηλώσουν το «παρών» και να ικανοποιήσουν τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς. Για να μη κρυβόμαστε, ο αγώνας που κάνουν για να σταματήσει το έργο έχει απώτερο στόχο τις δημοτικές εκλογές του 2023. Βέβαια, για να φτάσουν μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο καταστροφικό για τον τόπο αφήγημα. Βλέπετε, τα εμπόδια που έβαζαν για να μην ανακατασκευαστεί η πλατεία Βουλιαγμένης πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ και στο θέμα της μαρίνας Βουλιαγμένης δέχτηκαν ένα αναμενόμενο χαστούκι.

Η νέα σημαντική απόφαση υπέρ της αναβάθμισης της μαρίνας που πήρε ουσιαστικά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής που κατέθεσαν 6 κάτοικοι του Δήμου των 3Β κατά του εν εξελίξει έργου ανάπλασης της μαρίνας Βουλιαγμένης ήρθε να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα των έξι γραφικών κατοίκων. Να θυμίσουμε πως οι προσφεύγοντες ζήτησαν αναστολή εκτέλεσης της οικοδομικής άδειας που εξέδωσε το Υπουργείο Τουρισμού για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των χερσαίων υποδομών της μαρίνας. Ακόμα και η προσπάθεια που έκαναν για να δημιουργήσουν «ρήγμα» στο τοπικό συμβούλιο Βουλιαγμένης τους γύρισε «μπούμερανγκ», καθώς οι τοπικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης αλλά και μέρος της αντιπολίτευσης τους έστρεψαν την πλάτη τους βυθίζοντας τους στην εσωστρέφεια.

Και τώρα τι; Καταρχήν, θα πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους καθώς ήδη υπάρχουν «ψίθυροι» εντός των πολέμιων της περιοχής ότι όλα τα παραπάνω γίνονται μόνο για να εξυπηρετήσουν κάποιοι «εισαγόμενοι» νεο-δημότες τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς. Θα πρέπει επιτέλους ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βουλιαγμένης να εμφανιστεί μπροστά στους δημοσιογράφους και να δώσει τη συνέντευξη Τύπου που είχε υποσχεθεί, εξηγώντας τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησής του. Εκτός αν το επικοινωνιακό του επιτελείο του έχει ασκήσει βέτο. Θα πρέπει όμως να πάρει και μια δική του πρωτοβουλία και όχι να κάνει ό,τι του λένε άτομα τα οποία έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι εθισμένα στις πολιτικές αποτυχίες και προσπαθούν να βρουν προσωρινό καταφύγιο στη Βουλιαγμένη.

Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα πίσω από την κίνηση του πρώην προέδρου της κοινότητας Βουλιαγμένης και υπέρμαχου της αναβάθμισης της μαρίνας μέχρι πρότινος. Όπως και για ποιο λόγο ένας κάτοικος των 3Β γέννημα θρέμμα του Βύρωνα επιδιώκει να ασχοληθεί με τα κοινά των 3Β. Γιατί το μόνο στοιχείο που τον συνδέει με τη Βουλιαγμένη είναι το πρώτο γράμμα, το «Β». Άλλο όμως Βύρωνας άλλο Βουλιαγμένη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοσιογράφος, τεύχος Φεβρουαρίου