Πιο συγκεκριμένα, κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου (31 Οκτωβρίου), θα υπάρχει κάποιο είδους «ελεγχόμενης στάθμευσης» στο πάρκινγκ στην παραλία του Μεγάλου Καβουρίου.

Ειδικότερα, από τις 7 το πρωί, στην είσοδο του Μ.Καβουρίου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα ελέγχει την ροή των οχημάτων και στην περίπτωση που καλυφθούν και οι 90 θέσεις στάθμευσης, τότε θα απαγορεύεται η είσοδος στα οχήματα μέχρι να αδειάζουν οι θέσεις.

par1.jpg

Σκοπός του μέτρου είναι αποφευχθούν περιστατικά προηγούμενων ετών που αρκετοί οδηγοί καθώς δεν έβρισκαν να σταθμεύσουν, παρατούσαν τα αυτοκίνητα τους μπροστά από τις μπάρες που οδηγούν στο δάσος, κλείνοντας την είσοδο στα Πυροσβεστικά οχήματα.

Μάλιστα, πέρσι το καλοκαίρι, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε «κολλήσει» εντός του πάρκινγκ και δεν μπορούσε να φύγει, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να φτάσει στο νοσοκομείο. Τέλος, παρόμοιο μέτρο εξετάζεται να εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία της Βουλιαγμένης όπως στον όρμο Ζώσκα και στον όρμο Μαλτσινιώτη που εκεί πραγματικά επικρατεί ένα χάος τα Σαββατοκύριακα.

par2.jpg