Το «επικοινωνιακό» παιχνίδι που έχουν στήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι διαχειριστές της σελίδας στο facebook «ilovevouliagmeni», οι οποίοι είναι κατά του εκσυγχρονισμού της Μαρίνας Βουλιαγμένης καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Μετά την πολιτική –όπως εξελίχθηκε- συγκέντρωση φιάσκο της 10ης Ιουνίου στη Βουλιαγμένη όλων όσοι είναι κατά του εκσυγχρονισμού της Μαρίνας Βουλιαγμένης και ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων, οργανώθηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος των κατοίκων της πόλης αλλά και τοπικών αιρετών με σκοπό να δημιουργηθεί η εντύπωση πως όλοι είναι μια γροθιά στο θέμα της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε με επίσημο τρόπο από τον Κώστα Πασακυριάκο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώ τις επόμενες ημέρες όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θα ακολουθήσουν και άλλες τοποθετήσεις που ουσιαστικά διαχωρίζουν τις θέσεις τους, από το «επικοινωνιακό» παιχνίδι που παίζουν οι διαχειριστές του «ilovevouliagmeni». Aξίζει να τονιστεί, πως οι εν λόγω διαχειριστές της σελίδας στο facebook, εξακολουθούν και κρατούν την ανωνυμία τους…

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Πασακυριάκου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ

«Αρκετοί συνδημότες μας, επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί μας τις τελευταίες μέρες και εξέφρασαν αρκετές απορίες προς εμάς, με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (ilovevouliagmeni). Στο δημοσίευμα που αφορά τη μαρίνα της Βουλιαγμένης, υπάρχει φωτογραφία μου, ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, σε κολάζ μαζί με άλλα πέντε πολιτικά πρόσωπα και τις κομματικές τους ιδιότητες (εκτός από ένα πρόσωπο που αναφέρεται απλά ως κάτοικος Βουλιαγμένης).


Οφείλουμε λοιπόν να διευκρινίσουμε προς τους συνδημότες μας που έχουν εύλογες απορίες, κάποια ζητήματα και μόνο σε ό,τι αφορά εμένα, τη Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συνδυασμό που είμαι επικεφαλής και τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής:


1ον: Δεν έχει γίνει καμία συνεννόηση ανάμεσα σε εμένα και κάποιο ή κάποια από τα πρόσωπα που εικονίζονται στο συγκεκριμένο κολάζ, προκειμένου να υπάρξει μια τέτοια δημοσίευση. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης αλλά αφορούν ανάμεσα σε άλλα, ακόμα και το ίδιο το θέμα της μαρίνας. Άλλωστε, στην ίδια φωτογραφία υπάρχουν πρόσωπα που εκπροσωπούν το ΟΧΙ στην επέκταση της μαρίνας αλλά και πρόσωπα που εκπροσωπούν το ΟΧΙ στην ΠΑΡΑΛΟΓΗ επέκταση της μαρίνας, κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό.


2ον: Δεν νομίζω ότι έχει σημασία η – με τέτοιο τρόπο – προβολή προσώπων που ασχολούνται με τα κοινά είτε σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης, όπως εγώ, είτε σε κοινοβουλευτικό ή κομματικό επίπεδο. Ο καθένας εκφράζεται, έχει εκφραστεί ή αναμένουμε να εκφραστεί, ως οφείλει με βάση το θεσμικό του ρόλο και δεν χρήζει κάποιας ιδιαίτερης προβολής.


Μεγαλύτερη αξία έχει το «πρόσωπο» του κατοίκου ανεξάρτητα από το τι ή ποιον ψηφίζει, που δεν ασχολείται μεν με τα κοινά, αλλά εκφράζει την αγωνία του και τους προβληματισμούς για τους σχεδιασμούς, διεκδικεί αυτό που θεωρεί σωστό και παλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε, η υπερπροβολή πολιτικών προσώπων μπορεί να παρεξηγηθεί από κάποιους συνδημότες μας – και δικαιολογημένα – και να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, να αποκομίσει κάποιος πολιτικά ή εκλογικά οφέλη. Κάτι που δεν αφορά βεβαίως τη Λαϊκή Συσπείρωση.


3ον: Η αναφορά στις θέσεις προσώπων για το θέμα της μαρίνας και η σύνδεσή τους με τις θέσεις των κομμάτων τους ή των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών τους, ενδέχεται να προκαλέσει λανθασμένη εντύπωση σχετικά το τι στάση κράτησε το κάθε κόμμα ή δημοτικός και περιφερειακός συνδυασμός.


Γι αυτό ενημερώνουμε ότι:


– Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αντιταχθεί από το 2018 στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Το σκεπτικό της διαφωνίας και τότε και τώρα, είναι καταγεγραμμένο και ξεκάθαρο και σε επίπεδο Περιφερειακού και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.


– Το ότι κάποια πολιτικά πρόσωπα διαφωνούν με την επέκταση της μαρίνας είναι ένα γεγονός με τη δική του αξία. Θεωρώ, όμως, ότι οι κάτοικοι που διαφωνούν με το συγκεκριμένο σχεδιασμό που έχει παρουσιαστεί, θα χαρούν περισσότερο εάν:


– Η παράταξη της Διοίκησης στην Περιφέρεια Αττικής που στηρίζει το κόμμα που ανήκει ο κύριος Προεστός (ΝΔ), αποσύρει την εισήγηση που έχει καταθέσει ήδη στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής με την οποία λέει «ΝΑΙ» στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.


– Η παράταξη στο περιφερειακό συμβούλιο που στηρίζει το κόμμα (ΚΙΝΑΛ) που ανήκει ο κύριος Κόνσουλας, αναγνωρίσει το λάθος της (σ.σ. εάν έχει αλλάξει άποψη) να ψηφίσει το 2018 «ΝΑΙ» στην ΣΜΠΕ και άρα να ψηφίσει «ΟΧΙ» στη ΜΠΕ στο επερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.


– Το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ), που το «ilovevouliagmeni» εμφανίζει ότι στηρίζει τον κύριο Ματόπουλο, να καταγγείλει το ΠΔ που το ίδιο ως κυβέρνηση υπέγραψε και με βάση αυτό συντάχθηκε η ΜΠΕ. Όπως επίσης καλό θα ήταν η παράταξη της κυρίας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) να αναγνωρίσει το λάθος της (σ.σ. εάν έχει αλλάξει άποψη) ως Διοίκηση το 2018 έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο την ΣΜΠΕ της μαρίνας και την ψήφισε μαζί με τους υπόλοιπους. Και βεβαίως να καταψηφίσει τώρα την ΜΠΕ.


Τέλος, σε ό,τι αφορά εμένα και τη Λαϊκή Συσπείρωση, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση φωτογραφικού υλικού σε κολάζ με σύντομα συνοδευτικά κείμενα που δεν περιλαμβάνουν το σύνολο των θέσεων του καθένα, αλλά δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στους συνδημότες μας για τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Κώστα Πασακυριάκου».