Η άβολη αλλά σκληρή πραγματικότητα είναι μια. Όταν έχεις ηττηθεί τρεις φορές στην προσπάθεια να γίνεις Δήμαρχος της πόλης τότε ένα είναι το συμπέρασμα. Ότι είναι δύσκολο να ασκήσεις ουσιαστική αντιπολίτευση ή οι δυνατότητες σου είναι περιορισμένες για το κάτι παραπάνω.

Εν προκειμένω, η παράταξη «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» δεν κάνει απλώς μια πειστική αντιπολίτευση στοχεύοντας να αυξήσει τους 3.061 ψηφοφόρους της από τους 42.177 συνολικά που είναι εγγεγραμμένοι στον Δήμο 3Β αλλά μια αντιπολίτευση κοντόφθαλμη, ευκαιριακή, η οποία από ένα σημείο και μετά καταντά «διασκεδαστική» διότι στα σοβαρά δεν μπορεί να την πάρει κανείς. Ίσως, μερίδιο ευθύνης να έχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού που παρασύρουν και τον επικεφαλής, Δημήτρη Δαβάκη σε γκάφες ολκής όπως για παράδειγμα όταν είχε εκφράσει την πρόθεσή του να είναι εκπρόσωπος του Δήμου στο συνέδριο και τις εκλογές της ΠΕΔΑ αλλά είχε ξεχάσει να δηλώσει στο προεδρείο –σύμφωνα με το νόμο- την υποψηφιότητά του με αποτέλεσμα οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων να του δώσουν χαριστικά την ευκαιρία η οποία προφανώς δεν είχε αίσιο τέλος για τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Ας αφήσουμε όμως τον Δημήτρη Δαβάκη και πάμε να σχολιάσουμε ένα νέο πρόσωπο στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Η κα. Ιωάννα-Νικολίτσα (Ζανέτ) Δόγκα, μέσω της στήλης που διατηρεί σε τοπική εφημερίδα, ενημερώνει σε εβδομαδιαία βάση τους αναγνώστες της πλατείας, για τις εξελίξεις στον Δήμο. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις διαστρεύλωσης της πραγματικότητας χωρίς να το θέλει φυσικά, απλά συμβαίνει από την απειρία της ή καλύτερα από την ορμή της για επιφανειακή αντιπολίτευση. Θυμάμαι, στην συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2020, στην πιο σημαντική συνεδρίαση για κάθε Δήμο, η δημοτική αρχή παρουσίασε μια σειρά από νέα έργα που θα πραγματοποιηθούν το νέο έτος. Ως είθισται, στους περισσότερους δήμους της χώρας, η αντιπολίτευση θέτει μια σειρά ερωτήσεων προς την δημοτική αρχή. Στην περίπτωση μας, η κα. Ιωάννα Ζανέτ Δόγκα, εστίασε στις αδέσποτες γάτες και ποιες ενέργειες θα κάνει ο Δήμος. Όλοι αγαπάμε τα ζώα και κανείς δεν είναι περισσότερο φιλόζωος από τον άλλον αλλά οι 402 συνδημότες μας, που ψήφισαν της κα. Δόγκα δεν την έστειλαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για να τοποθετείται μόνο για τους τετράποδους φίλους μας.

Στο θέμα της κατασκευής πεζογέφυρας στην παραλιακή λεωφόρο στη Βούλα, η παράταξη του Δημήτρη Δαβάκη είναι κατά της συγκεκριμένης παρέμβασης. Έτσι τουλάχιστον γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι την ημέρα που συζητήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, σύσσωμος ο συνδυασμός ήταν απών! Προφανώς, τα πυροτεχνήματα στο facebook είναι πιο λαμπερά γιατί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αποδεικνύονται τζούφια. Και κάπως έτσι, η αφετηρία του 2023 είναι το 72%.