Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Divani Hotel και με ένα κοινό ιδιαίτερα ζωντανό και ενθουσιώδες πραγματοποιήθηκε η πρώτη προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπευθύνου της αίθουσας, την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 1.700 άτομα, γεγονός που την καθιστά την πολυπληθέστερη προεκλογική ομιλία υποψηφίου Δημάρχου που έχει γίνει στον χώρο.

«Πριν 10 χρόνια, ακριβώς από τον ίδιο χώρο ξεκινούσαμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που μας έχει φέρει μέχρι εδώ. Τότε ξεκινήσαμε να διεκδικήσουμε τον Δήμο της Βούλας. Στη συνέχεια μετά τη συνένωση των 3 Δήμων και τη δημιουργία του μεγάλου Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ήλθαν να προστεθούν στην ομάδα νέοι συνοδοιπόροι από τη Βάρη και από τη Βουλιαγμένη. Μαζί δώσαμε τη μάχη των εκλογών του 2010, μαζί και το 2014 συνεργαστήκαμε παλιά και νέα μέλη της «Πόλης για να ζεις» και μετά από μια συμμετοχική διαδικασία καταλήξαμε στην πρόταση μας για την πόλη. Πρόταση με ορίζοντα υλοποίησης την περίοδο 2014 – 2023. Εσείς, οι συμπολίτες μου, μου δώσατε την εντολή να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα στις εκλογές του 2014. Και σήμερα είμαι εδώ, για να σας πω ότι αυτή την εντολή που μου δώσατε το 2014, την τίμησα. Σήμερα λοιπόν, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι τίμησα την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και για αυτό μπορώ να σας ζητήσω σήμερα την ανανέωση της.» ήταν τα πρώτα λόγια του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

dimarxos5.jpg

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναφέρθηκε στο έργο του από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το τιμόνο του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «Το σημαντικό έργο που κάναμε, δεν το διαφημίσαμε με εγκαίνια, πανηγύρια και ανακοινώσεις. Το έργο μας το γνωρίσατε βιωματικά, το βλέπετε όταν κυκλοφορείτε βράδυ στην πόλη κάτω από το σύγχρονο δίκτυο οδοφωτισμού, το ζείτε κάθε φορά που παίζουν τα παιδιά σας με ασφάλεια σε μία από τις πολλές πιστοποιημένες παιδικές χαρές, όταν αθλούνται οι νέοι μας στις νέες και ανακαινισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιουργήσαμε. Ποτέ δεν είχαν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα στις τρεις δημοτικές μας ενότητες».

dimarxos3.jpg

Και ο Πάρις Κασιδόκωστας στην ομιλία του Δημάρχου

Ενδεικτικά:

290 μεγάλα και μικρά έργα σε όλη την έκταση της πόλης, αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ.
6.150 φωτιστικά σώματα που τοποθετήθηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου και επιτυγχάνουν μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας αξίας πλέον των 450.000 ευρώ ετησίως.
47 πιστοποιημένες παιδικές χαρές, συνολικής έκτασης 30.000 τ.μ. συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ
600.000 ευρώ χρηματοδότηση 9 μελετών που πληρώθηκαν από επιφανείς συμπολίτες μας.
22 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι, το μεγαλύτερο τεχνικό έργο που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην πόλη μας,
14 εκατομμύρια ευρώ σε άλλα υδραυλικά έργα. Ο Δήμος μας πήρε 36 εκατομμύρια για υδραυλικά έργα από την Περιφέρεια όταν το σύνολο που δημοπρατήθηκε και υλοποιείτε στην Αττική είναι 91 εκατομμύρια!
Παραχώρηση των 540 στρεμμάτων παραλιακής έκτασης από την ΕΤΑΔ στο Δήμο, αίτημα της τοπικής κοινωνίας επί σαράντα χρόνια.

dimarxos4.jpg

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες της «Πόλης για να ζεις» που έχει θέσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε Δήμαρχος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Πρώτη προτεραιότητα ήταν και είναι να προστατεύσουμε αυτή την όμορφη πόλη. Nα προστατεύσουμε το περιβάλλον γιατί είναι η μεγαλύτερη περιουσία μας. Με το βλέμμα στο μέλλον να δημιουργήσουμε έναν ακόμα πιο Πράσινο Δήμο. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε και να αυξήσουμε το υπάρχον πράσινο στην πόλης μας. Να προστατεύσουμε την πόλη και το θαλάσσιο περιβάλλον από τις περιβαλλοντικές απειλές. Να αξιοποιήσουμε την επιστημονική γνώση για τη διαχείριση των απορριμμάτων μας και να αλλάξουμε ριζικά την μέχρι σήμερα παρωχημένη μεθοδολογία. Να πάψουμε επιτέλους να πληρώνουμε για να θάβουμε τα οικιακά απορρίμματα σε χωματερές, καταστρέφοντας έτσι τον αέρα που αναπνέουμε και τον υδροφόρα ορίζοντα. Να καταστρέφουμε το μέλλον των επόμενων γενιών, να δημιουργήσουμε και άλλες σύγχρονες υποδομές σε κάθε γωνιά του ενιαίου μας Δήμου, να οργανώσουμε περαιτέρω τον Δήμο διοικητικά, εισάγοντας ακόμα περισσότερες νέες τεχνολογίες και εφαρμογές «Έξυπνης Πόλης» να την καταστήσουμε ως αδιαμφισβήτητη πόλη πρότυπο για όλη τη χώρα».

dimarxos2.jpg
Θανάσης Μαρτίνος και Γιώργος Προκοπίου

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πήρε «θέση» και για την επένδυση που γίνεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης λέγοντας, «Χαιρετίζουμε οποιαδήποτε επένδυση φέρνει στην πόλη μας την ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας, αρκεί αυτή να σέβεται το περιβάλλον και να μην επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας συμμετείχε εξ αρχής στις συνομιλίες. Με δικές μας παρεμβάσεις τροποποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός της ξενοδοχειακής μονάδας προκειμένου να συμμορφωθεί με τις ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος. Οι δικές μας ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 12000 τετραγωνικά μέτρα οι κατασκευές εντός της Πανέμορφης Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, 12000 τετραγωνικά μέτρα λιγότερο τσιμέντο. Αφού διασφαλίσαμε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ανοίξαμε το δρόμο για την υλοποίηση της επένδυσης στον Αστέρα, παρακολουθώντας από κοντά, διεκδικήσαμε και γίναμε ισότιμοι συνομιλητές διασφαλίζοντας τα μέγιστα οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της. Πιστοί σε αυτή τη λογική δίνουμε μάχη για να διατηρηθεί ο δασικός χαρακτήρας της εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεσμεύομαι προσωπικά πως θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας, ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της πόλης, να παραμείνει η Φασκομηλιά προστατευομένη περιοχή και να μην χαθεί ούτε ένα μέτρο δάσους από τη Βουλιαγμένη».

dimarxos1.jpg

Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος τόνισε, «Έχουμε δαπανήσει ήδη περίπου 3 εκ ευρώ για τη συντήρηση του «γερασμένου» οδικού μας δικτύου. Στην επόμενη θητεία, δεσμεύομαι προσωπικά πως θα διατεθούν συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ για την ασφαλτόστρωση 200 χιλιομέτρων δρόμων, δηλαδή το σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης μας. Στα τεχνικά έργα θα αναφερθώ στα κυριότερα και επιγραμματικά, γιατί είναι τα πιο εμφανή. Αναπλάσαμε τον κοινόχρηστο χώρο δίπλα στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στο Δίλοφο. Ολοκληρώθηκε η κηποτεχνική ανάπλαση και η κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στη Βάρη και της Πλατείας Σοφοκλή Βενιζέλου στη Βούλα. Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ζησιμοπούλου στη. Είναι σε εξέλιξη η ανάπλαση της Πλατείας Δήμα στη Βάρη, η Πλατεία Βάρκιζας. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή της Μηλαδέζας. Αναβαθμίστηκαν τα τρία αθλητικά κέντρα της πόλης το Αθλητικό Κέντρο «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» στη Βάρη, το Αθλητικό Κέντρο Βούλας και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βουλιαγμένης. Θωρακίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης με το έργο κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων. Βγάλαμε από την ομηρία την περιοχή του Κόρμπι στη Βάρη με την έναρξη κατασκευής του ρέματος και την σχεδόν ολοκλήρωση της τροποποίησης του σχεδίου πόλης και της κύρωσης πράξης εφαρμογής της περιοχής».

Η τρίτη προτεραιότητα αφορά την ασφάλεια των συνδημοτών, την τάξη και την προστασία της πόλης. Ο Δήμαρχος είπε, «Έχουμε επιτύχει υπερδιπλάσια αύξηση της φωτεινότητας, κρίσιμος παράγοντας για την αποτροπή παραβατικής συμπεριφοράς και για την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

dimarxos6.jpg

Επανασυστήσαμε τη Δημοτική Αστυνομία το 2015. Υπογράψαμε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης τα τελευταία δύο χρόνια για τη φύλαξη του παραλιακού μετώπου της πόλης. Ενισχύσαμε το αστυνομικό τμήμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με δύο σύγχρονα περιπολικά τα οποία περιπολούν επί 24ώρου στην πόλη. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου είναι η πλέον οργανωμένη και αποτελεσματική της Αττικής».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου εφόσον οι δημότες τον ξανά εμπιστευτούν. «Τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχουμε στόχο να κάνουμε ανακατασκευή και συντήρηση σε όλους τους δρόμους και το σύνολο των πεζοδρομίων της πόλης. Μετά από μια σειρά εντατικών ενεργειών, είμαστε πια έτοιμοι να κατασκευάσουμε το Δημοτικό Γηροκομείου 100 θέσεων, θέμα που λύνεται, μία ανάγκη που ικανοποιείται μετά από 28 χρόνια. Μισθώσαμε για 40 χρόνια ιστορικό πέτρινο κτήριο στην Οδό Βας. Παύλου στη Βούλα από την Ακαδημία Αθηνών, το γνωστό κόκκινο κτήριο, και δημιουργούμε χώρο πολιτισμού, και στέκι νεανικής επιχειρηματικότητας.

Διεκδικούμε χρηματοδότηση για την έτοιμη μελέτη που εκπονήσαμε για τη δημιουργία Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Επενδύουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για την αγορά του οικοπέδου της Βίλας Κατσουλάκου στην Πλατεία Βάρκιζας, έκταση πλέον του ενός στρέμματος για τη δημιουργία ελεύθερου χώρου πρασίνου και στάθμευσης. Επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τις σχέσεις δήμου – πολίτη, με την ψηφιοποίηση του αρχείου του Δήμου, την πλήρη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και τη δημιουργία έξυπνης κάρτας του δημότη. Δίνουμε έμφαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας για τα δημοτικά κτήρια και τα οχήματα, ώστε να μειώσουμε περαιτέρω το ενεργειακό μας αποτύπωμα, αλλά να επεκτείνουμε την κοινωνική μας πολιτική.

dimarxos7.jpg

Επεκτείνουμε το πρόγραμμα διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή, που εφαρμόζεται σήμερα στα Πηγαδάκια της Βούλας πιλοτικά, σε όλη την έκταση του Δήμου. Δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής να μας βρει πανέτοιμους με τη δική μας τοπική εναλλακτική λύση. Ολοκληρώνουμε την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ώστε να αποκτήσουμε την παράκτια ζώνη που αξίζει στον κάθε ένα από εμάς, που αξίζει στην πόλη μας. Επενδύουμε στον τουρισμό υψηλού επιπέδου με ισχυρή προστιθέμενη αξία για την πόλη και στην εξωστρέφεια του Δήμου. Προχωράμε στη συνολική ανάπλαση της Πλατείας Ιμίων αλλά και η διαμόρφωση της Λεωφόρου Βασιλέως Παύλου. Εφαρμόζουμε την κυκλοφοριακή μελέτη, που ολοκληρώθηκε σε όλη την έκταση του Δήμου, ώστε να πετύχουμε βιώσιμη αστική κινητικότητα, οδική ασφάλεια, πράσινες μετακινήσεις και να προσθέσουμε ποδηλατοδρόμους, ράμπες ΑμεΑ και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Αυτά είναι όσα ήδη έχουν δρομολογηθεί από αυτή τη θητεία και όσα πετύχαμε σε αυτό το διάστημα αποδεικνύουν ότι μπορούν να γίνουν στην ώρα τους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος, τόνισε, «Η πρώτη θητεία μας απέδειξε ότι είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε και αποτελεσματικοί σε αυτά που πράττουμε. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, έχουμε το όραμα και το σχέδιο. Ζητούμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης και μια ισχυρή εντολή.Ζητούμε τη θετική σας ψήφο για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Πάρις Κασιδόκωστας, Γιώργος Προκοπίου, Θανάσης Μαρτίνος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Νίκος Χαρδαλιάς.