Την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανακοίνωσε επίσημα ο Δημήτρης Τζιώτης την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στο Aqua Marina, στη Βουλιαγμένη.

Εντός του Μαρτίου, ο Δημήτρης Τζιώτης σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το όνομα του συνδυασμού, τους υποψηφίους συμβούλους καθώς επίσης και το πρόγραμμα που όπως εξήγησε, θα είναι ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και το καλύτερο από κάθε άλλο συνδυασμό της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι θέλουν το καλό της πόλης

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τζιώτης απέναντι στον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο αλλά και στους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους. Ανέφερε πως θα δηλώσει το παρών το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση του Γρ.Κωνσταντέλλου θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσει το μήνυμα του πολιτικού πολιτισμού που πρέπει να επικρατήσει εν όψει προεκλογικής περιόδου. «Όλοι οι υποψήφιοι θέλουν το καλό της πόλης. Είμαι πολιτικά αντίπαλος με τον Γρ.Κωνσταντέλλο, έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετική αντίληψη για την πόλη μας. Έχουμε διαφορές αξιών αλλά μέχρι εκεί. Η μικροπολιτική δεν είναι λύση».

Όραμα για ένα Δημοκρατικό Δήμο

Το μεγάλο όραμα που έχει ο Δημήτρης Τζιώτης για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι να γίνει πιο δημοκρατικός όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Στόχος να δημιουργήσουμε ένα πιο δημοκρατικό Δήμο, όλες οι εξουσίες στο λαό. Να κάνουμε μια καινούργια αρχή με τις πρώτες αλλαγές να τις πραγματοποιήσει ο δημότης πρώτος απ’ολους. Να αναβιώσουμε τις κοινότητες ξανά».

Δεν αντέχουμε άλλο τσιμέντο

Ο Δημήτρης Τζιώτης αναφέρθηκε στο τσιμέντο που «πνίγει» το Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα και έρχεται με γρήγορους ρυθμούς και στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. «Μεγάλα συμφέροντα έχουν βάλει στο μάτι τον δικό μας Δήμο. Έρχεται το τσιμέντο, δεν αντέχει η πόλη μας περισσότερο. Αυτό θα πρέπει να το σταματήσουμε πριν έρθει η καταστροφή γιατί μετά δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε τίποτα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πλατεία της Βουλιαγμένης δηλώντας αντίθετος στα σχέδια του Δήμου 3Β σχετικά με την ανάπλαση της. «Η πλατεία της Βουλιαγμένης απειλείται. Εμείς που μεγαλώσαμε και ζούμε στη Βουλιαγμένη μας αρέσει όπως είναι. Αν ενωθούμε όλοι, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει τίποτα».


Το ξεπούλημα δεν είναι ανάπτυξη

Την αντίθεση του για την επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης και όπως ήρθε αυτή, άφησε να εννοηθεί ο Δ.Τζιώτης χωρίς όμως να μιλήσει ξεκάθαρα. «Δεν χρειαζόμαστε ανάπτυξη, δεν χρειαζόμαστε μπετό, διαφύλαξη χρειαζόμαστε. Το ξεπούλημα δεν είναι ανάπτυξη. Δεν θέλουμε ανάπτυξη στο όνομα ξένων offshore» ενώ έκανε και δύο ρητορικές ερωτήσεις πάνω στο θέμα των επενδύσεων όπως, σε ποιον ανήκει ο Δήμος και ποιος αποφασίζει».

Ίδιες αρχές και αξίες με τον Σπύρο Πανά

Η υποψηφιότητά του Δημήτρη Τζιώτη «κλείδωσε» μόλις ο Σπύρος Πανάς ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. «Αν κατέβαινε για Δήμαρχος ο Σπ.Πανάς δεν θα κατέβαινα εγώ» τόνισε ο Δ.Τζιώτης. «Με τον Σπύρο Πανά έχουμε ίδιες αρχές, ίδιες αξίες. Σας ενημερώνω πως πολλά πρόσωπα που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο μας, προέρχονται από την Ανεξάρτητη Κίνηση».

Μετά τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τον Κώστα Πασακυριάκο, τη Μαρία Σίνα και τον Θάνο Ματόπουλο, ο Δημήτρης Τζιώτης είναι ο 5ος υποψήφιος Δήμαρχος.