103 ημέρες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους με επίσημο τρόπο τέσσερα πρόσωπα για τη θέση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Την αυλαία της προεκλογικής περιόδου άνοιξε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τον περασμένο Νοέμβριο όταν και ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι θα διεκδικήσει τον Μάιο εκ νέου τη δημοτική αρχή, ζητώντας μάλιστα από τους δημότες «καθαρή νίκη, καθαρή εντολή».

Η δεύτερη υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε είναι του Κώστα Πασακυριάκου. Είναι δημοσιογράφος και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Ριζοσπάστης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από το 2011, ενώ την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση στη Βούλα.

Η τρίτη υποψηφιότητα είναι του Θάνου Ματόπουλου. Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος μετά την ψηφοφορία των μελών του συνδυασμού.

Η τέταρτη υποψηφιότητα είναι της Μαρίας Σίνα. Η Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την κάθοδό της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως ανέφερε, η παρουσίαση του συνδυασμού της θα πραγματοποιηθεί σε ανοικτή εκδήλωση που θα γίνει στις αρχές του Μαρτίου.

Από τις υπόλοιπες παρατάξεις που εκπροσωπούνται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Πανά, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές όπως και ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Κίνησης. Ο Δημοσθένης Δόγκας έχει ενταχθεί στους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αττικής της παράταξης του Γιάννη Σγουρού ενώ ο Δημήτρης Δαβάκης προσπαθεί να φτιάξει συνδυασμό αλλά συναντά πολλά εμπόδια.

Ο χρόνος της κάλπης πλησιάζει και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

με πληροφορίες από «Δημοσιογράφο»