Ανεβασμένοι τόνοι , πληθωρική παρουσία και αντιπολίτευση σε κομβικά ζητήματα είναι τα στοιχεία που συγκροτούν την πολιτική παρουσία του Δ. Δαβάκη στα Δημοτικά Συμβούλια το τελευταίο διάστημα.

Μετά από μια μεγάλη περίοδο , στην αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής που ο Δ. Δαβάκης έδειχνε να συμπλέει με αυτήν , φαίνεται πως ο μήνας του μέλιτος πέρασε. Με μια στροφή 180ο , ο τρίτος , και με καλό ποσοστό , των εκλογών του 2014 απομακρύνεται από τον κύκλο εκείνων που ο Δήμαρχος θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια ευρύτερη συναίνεση στις αποφάσεις του.

Προφανώς τίποτε από αυτά δεν είναι τυχαίο…

Ο Δ. Δαβάκης , έμπειρος στα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα, βλέπει τη μεγάλη εικόνα και αναζητά το δικό του ρόλο σε αυτήν. Πέρα από τις διακηρύξεις για έργα, το επιφανειακό λούστρο και τις προσπάθειες να εμφανίσει η Δημοτική Αρχή του Γρ. Κωνσταντέλλου μαζικό κύμα υποστήριξης , η πραγματικότητα είναι μακριά από αυτά. Ούτε μπορεί να καλυφθεί από τα επικοινωνιακά σόου.

IMG_5068.jpg

Δαβάκης και Κωνσταντέλλος πριν το… «διαζύγιο»

Η αγανάκτηση , η απογοήτευση , συχνά και η οργή είναι μόνιμα στην ημερήσια διάταξη και δεν κρύβεται. Η παράταξη του Δημάρχου χάνει υποστήριξη ή και ανοχή σε περισσότερες από μια περιοχές του Δήμου. Δεν είναι μόνο η χαμένη για χαμένη γι’ αυτόν Βουλιαγμένη αλλά και η Βάρη , που συνέβαλλε αποφασιστικά στη νίκη των προηγούμενων εκλογών. Οι κάτοικοι της βιώνουν ακόμα μια φορά τη διάψευση των προσδοκιών τους. Αλλά και στη Βούλα δεν καλυτερεύουν τα πράγματα.

Όλα αυτά προφανώς βλέπει ο έμπειρος Δαβάκης και επιχειρεί με την έντονη αντιπολιτευτική του παρουσία να εκφράσει. Να αποτελέσει δηλαδή σε μια σειρά ζητήματα όπως το αλιευτικό καταφύγιο , την υπόθεση ΜΕΕΚΒ ή την περιβόητη πλέον υπόθεση της Πλατείας Πηγαδακίων , κύριο εκφραστή των αντιδράσεων .

54.gif
Ο Γραμματέας του Δ.Σ, Σπύρος Βαλάτας με τον Δ.Δαβάκη. Το δίδυμο της παράταξης.

Αν θα τα καταφέρει ο Δ. Δαβάκης να είναι στην πρώτη γραμμή μέχρι το τέλος ή αν επιδιώκει να ανεβάσει ακόμα πιο πολύ τους προσωπικούς του πόντους εν όψει πιθανών ανακατατάξεων στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης αυτό μένει να το δούμε…