Η Θέτιδα θα αντιμετωπίσει στη φάση των «32» της διοργάνωσης την Μπρατισλάβα και η πρόκριση θα κριθεί σε διπλούς αγώνες με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στη Σλοβακία. Ο δρόμος που έχει χαράξει η Θέτιδα Βούλας από το 2000, χρονολογία ίδρυσης της ομάδας, ήταν δύσκολος και ανηφορικός. Από τα πρώτα της βήματα μέχρι την καθιέρωση στις κορυφαίες ομάδες της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Από τους αγώνες που έδινε στα κλειστά σχολικά γυμναστήρια για τις διοργανώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων, στις μεγάλες μάχες κόντρα στα μεγαθήρια του ελληνικού αθλητισμού, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Η έκφραση «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» ταιριάζει και στην περίπτωση της Θέτιδας. Η ομάδα της Βούλας στο πρόσφατο παρελθόν έχει γευτεί το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού αλλά δεν το έβαλε κάτω. Με δουλειά, πίστη και τη στήριξη που παρείχε η διοίκηση του συλλόγου, ο ΑΣΠΕ Θέτις επέστρεφε στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και πλέον έχει ρίξει άγκυρα στην Α1 κατηγορία βόλεϊ γυναικών, πρωταγωνιστώντας κάθε χρονιά ενώ από την φετινή αγωνιστική χρονιά άνοιξε πανιά για να απολαύσει και το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Αναστάσιος Τριανταφύλλου δήλωσε για αυτή την ιστορική στιγμή για την Θέτιδα: «Η ευρωπαϊκή συμμετοχή της Θέτιδας μόνο χαρά και ικανοποίηση δίνει σε όλους εκείνους που επί σειρά ετών έχουν συνεισφέρει στην σταδιακή ανάπτυξή της. Σε όλους αυτούς -που είναι πραγματικά αρκετοί- μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω. Είμαι σίγουρος ότι στην πορεία της θα βρει και άλλους συμπαραστάτες.

Ανυπομονούμε να ζήσουμε το ευρωπαϊκό μας ταξίδι με πρώτο σταθμό την πανέμορφη πόλη της Μπρατισλάβας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις Ελληνικές ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις». Σήμερα αθλούνται στον σύλλογο περισσότερες από 200 αθλήτριες όλων των ηλικιών και έργο προπονητή προσφέρουν επιλεγμένα πρόσωπα από τον χώρο της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Όπως τονίζει η διοίκηση της ομάδας, επίδιωξή τους είναι οι αθλήτριες που συμμετέχουν σήμερα στα αναπτυξιακά τμήματα της Θέτιδας να προωθούνται σταδιακά στα αγωνιστικά τμήματα με στόχο σε λίγα χρόνια η γυναικεία ομάδα να απαρτίζεται κυρίως από γηγενείς αθλήτριες. Να σημειωθεί ότι ο ΑΣΠΕ Θέτις Βούλας είναι ο μοναδικός σύλλογος στα νότια προάστια που ασχολείται αποκλειστικά με το βόλεϊ.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δημοσιογράφος, φύλλο 34, Ιούλιος 2021