Ένα στενό «φάντασμα», σκοτεινό και επικίνδυνο με ελάχιστους πεζούς να το διασχίζουν τις νυχτερινές ώρες, αναμένεται να αλλάξει όψη και να παραδοθεί στους κατοίκους που μένουν στα Πηγαδάκια Βούλας.

Πιο συγκεκριμένα, την τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου με στόχο τη δημιουργία πεζοδρόμου εντός του οικοδομικού τετραγώνου 310 στα Πηγαδάκια Βούλας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024. Το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο, ενώνει την οδό Δροσίνη με τη λεωφόρο Καραμανλή.

Το σημείο αυτό του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Βούλας περικλείεται από τις οδούς Ελευθερίας, Στρ. Μυριβήλη, Δροσίνη και Καβάφη και εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως το 1974, χωρίς κάποιο χαρακτηρισμό και στη συνέχεια στο σχέδιο τροποποίησης του 1980 αναφέρεται ως αγροτική οδός.

Εντός του οικοδομικού τετραγώνου υπάρχει διανοιγμένη και διαμορφωμένη η οδός Δεναξά, η οποία οριοθετείται από υφιστάμενους μαντρότοιχους ενώ ο συγκεκριμένος δρόμος χρησιμοποιείται από τους παρόδιους ιδιοκτήτες με εισόδους αυτοκινήτων ενώ ελάχιστοι είναι οι πεζοί που τον διασχίζουν.

Για να αποδοθεί ένας ακόμα κοινόχρηστος χώρος στην πόλη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τροποποιήσει το ρυμοτομικό σχέδιο και να δημιουργήσει πεζόδρομο που να συνδέει την οδό Δροσίνη με την λεωφόρο Καραμανλή, χωρίς να επιφέρει ρυμοτόμηση των παρόδιων ιδιοκτησιών. Έτσι, αυξάνεται θετικά το ισοζύγιο κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, ενώ δεν επηρεάζονται αρνητικά οι παρακείμενες ιδιοκτησίες. Το πλάτος του πεζόδρομου θα είναι 2,60 μέτρα και μήκος περίπου 100 μέτρα.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι οι πεζοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την οδό Δεναξά για τις μετακινήσεις τους χωρίς κανέναν απολύτως φόβο.