Μια σειρά από Πασχαλινές εκδηλώσεις για παιδιά και όλη την οικογένεια έχει προγραμματίσει ο Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω του Τμήματος Πολιτισμού. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εικαστικές, εκπαιδευτικές, μουσικές και θεατρικές δράσεις.

Αναλυτικά:

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Μικρασιατών Βούλας τρίωρη παιδική εκδήλωση «Πασχαλινές Σκανταλιές» με εργαστήρια εικαστικών, κατασκευής λαμπαδών, μουσικοκινητικής, διαδραστικών παιχνιδιών, face painting, διαγωνισμούς, μάγους και κυνήγι χαμένου θησαυρού. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στο πολιτιστικό κέντρο «Ιωνία» στη Βούλα, μουσική παράσταση «Η εποχή της αγάπης», στην οποία η Athens Chamber Orchestra και ο μαέστρος Απόλλων Κουσκουμβεκάκης θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στα ομορφότερα τραγούδια για την αγάπη, μελοποιημένη ποίηση των Μίκυ Θεοδωράκη, Μάνο Χατζηδάκη, Σταύρο Ξαρχάκο και άλλων σημαντικών ελλήνων συνθετών. Ένα πρόγραμμα περισυλλογής και αγωγής ψηχής, που οδηγεί στη κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδος. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Άννα Ματσούκα και η Μαρούλα Κασκαβέλη.

Την Κυριακή 28 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Οι 4 υπερήρωες» του Γεράσιμου Κατσανέα, σε σκηνοθεσία Φανής Παρλή. Το Πνεύμα της Ζωής με την εκρηκτική διάθεσή του ψάχνει τους επόμενους Σούπερ Ήρωες για να σώσουν όποιο παιδί το έχει ανάγκη, από κάθε δύσκολη στιγμή. Στην παράσταση θα πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί, Δημήτρης Καλλέργης, Μάκης Κατσανέας, Φανή Παρλή, Γιάννης Σέρρης και Εβίνα Χριστογιαννοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το «Όλοι μαζί Μπορούμε», διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης πασχαλινών δώρων, για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η συλλογή των πασχαλινών δώρων, όπως λαμπάδες, παπούτσια, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί, θα πραγματοποιείται μέχρι το Σάββατο 27 Απριλίου στο φουαγιέ του Δημαρχείου (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Επιπλέον, την Κυριακή του Θωμά 12 Μαίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη περιπατητική παράσταση «Περικλέους Επιτάφιος» του Θουκυδίδη στο Λόφο Φασκομηλιάς στη Βουλιαγμένη. Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο της Δράσης Τοπόσημα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου μαθητές από τα σχολεία της πόλης, σαν άλλοι μικροί ρήτορες θα απαγγείλουν τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη. Σε μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, ολιγομελείς ομάδες θεατών ακολουθούν το μονοπάτι και ανακαλύπτουν τους μικρούς ρήτορες. Τοπόσημo, η Φασκομηλιά, και Ιστορία, ο Επιτάφιος, οδηγούν τους θεατές στο τέλος της διαδρομής με θέα το ηλιοβασίλεμα. Η ιδέα και η σκηνοθεσία είναι του Τάσου Αλατζά. Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν δωρεάν είσοδο.