Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο έργο διευθέτησης του ρέματος του Κόρμπι καθώς μετά την επανέναρξη των εργασιών από τη νέα ανάδοχο εταιρεία «Τεχνική Έργων ΑΕ», το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Ανατολικής Αττικής ενέκρινε την τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου της Βάρης που ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υπέβαλε, έτσι ώστε για πρώτη φορά να αποτυπωθεί το ρέμα του Κόρμπι.

Είναι μια θετική απόφαση η οποία ωστόσο θα πρέπει να αναρτηθεί δημοσίως και έπειτα το Υπουργείο Περιβάλλοντος να την επεξεργαστεί ώστε να λάβει έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια να εκδοθεί σε Προεδρικό Διάταγμα. Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες. Αξίζει να υπογραμμιστεί, πως οι εργασίες σε καμία των περιπτώσεων δεν επηρεάζονται από την εξάμηνη αναμονή.

Ήδη, η επανέναρξη των εργασιών ξεκίνησαν από την οδό Αιγαίου ενώ στο κομμάτι που βρίσκεται κάτω από την Λ. Σουνίου και προς την εκβολή του ρέματος έχει τοποθετηθεί νέα περίφραξη. Μάλιστα, στο προσεχές διάστημα θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της οδού Αιγαίου καθώς οι εργασίες θα επικεντρωθούν επί του δρόμου με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστός για ένα χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που γίνονται οι εργασίες και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης τους εκφράζοντας την ικανοποίηση του. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει οι εργασίες διευθέτησης του ρέματος του Κόρμπι αναμένονται να ολοκληρωθούν σε 18 με 24 μήνες. Να τονιστεί επίσης, πως κατά την διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα σε ένα μικρό τμήμα του έργου με τις υπηρεσίες της αρχαιολογίας να προχωρούν στην αξιολόγηση των ευρημάτων.

Η ολοκλήρωση των εργασιών της διευθέτησης του ρέματος Κόρμπι το οποίο, έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αφού πρόκειται για έργα, ασφαλούς διοχέτευσης της απορροής των υδάτων στη θάλασσα, επί της κοίτης του ρέματος σε μήκος 2.900μ, από την Λεωφόρο Ευελπίδων έως την εκβολή.

Το γεγονός ότι διέρχεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, η οποία μάλιστα παρουσιάζει έντονο οικιστικό ενδιαφέρον και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη για την άμεση διευθέτηση του ρέματος ώστε να διασφαλίζεται ότι η διέλευση του νερού θα είναι ελεγχόμενη και δεν θα προκαλεί καταστροφές στον γειτνιάζοντα αστικό ιστό και πολύ περισσότερο δεν θα απειλεί ανθρώπινες ζωές.