Το δικό τους πάρκο θα αποκτήσουν οι τετράποδοι «δημότες» της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, καθώς ο Δήμος προχωρά άμεσα στη δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου χώρου κοινωνικοποίησης και άθλησης σκύλων. Παράλληλα, στο ίδιο σημείο θα κατασκευαστεί πάρκο άθλησης με στίβο και όργανα γυμναστικής για τους κατοίκους της πόλης.

Τα δύο πάρκα θα δημιουργηθούν στον χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στη δημοτική ενότητα Βούλας, εκεί που διεξάγεται κάθε Σάββατο η βιολογική λαϊκή αγορά. Στην συγκεκριμένη πλατεία που εκτείνεται σε μήκος 350 μέτρων (από την Βασιλέως Παύλου έως την παραλιακή λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή), έχουν ανακατασκευαστεί δύο παιδικές χαρές, δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, έχουν τοποθετηθεί δύο τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και ένα skatepark. Έτσι, με την δημιουργία των δύο νέων πάρκων στη περιοχή δημιουργείται ένας πολυθεματικός χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας.

Η παρέμβαση που σχεδιάζει η δημοτική αρχή στο εν λόγω σημείο θα είναι χωρισμένη σε δύο περιοχές. Η πρώτη θα περιλαμβάνει το πάρκο άθλησης για τους πολίτες με την δημιουργία ενός μικρού γηπέδου στίβου σύγχρονων προδιαγραφών με τρεις διαδρόμους συνολικού μήκους περίπου 300 μέτρων. Η δεύτερη θα περιλαμβάνει το πάρκο σκύλων, το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα περιλαμβάνει ξύλινες κατασκευές και παιχνίδια ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια για τους συνοδούς των τετράποδων. Όπως σε όλα τα πάρκα σκύλων, η έκταση θα είναι μοιρασμένη σε δύο ζώνες για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε να παίζουν με ασφάλεια στον χώρο.

Το πάρκο θα είναι περιφραγμένο για την ασφάλεια των επισκεπτών και χρηστών και θα έχει τις απαραίτητες ειδικές σημάνσεις για να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενός πρότυπου δημοσίου πάρκου σκύλων. Στο σημείο αυτό ο Δήμος θα επιτρέπει την κυκλοφορία δεσποζόμενων ζώων χωρίς λουρί (κάτι που απαγορεύεται κανονικά σε δημόσιους χώρους) ενώ οι υπηρεσίες θα αναλαμβάνουν την καθαριότητά του. Με την κατασκευή των δύο πάρκων, θα μπορούν να αθλούνται ταυτόχρονα σε απόσταση αναπνοής, τόσο οι ιδιοκτήτες των ζώων όσοι και οι σκύλοι.

Με την δημιουργία του πάρκου κοινωνικοποίησης και εκτόνωσης σκύλων έρχεται να συμπληρώσει την συνολική αναβάθμιση του πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείου και φυσικά να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών που θέλουν έναν ασφαλή χώρο για την εκγύμνασή τους μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης αλλά και ένα σημείο ασφαλές για τους τετράποδους φίλους της πόλης.