Drone για τη φύλαξη της οργανωμένης ακτής και της ανατολικής παραλίας της Βάρκιζας, έχει επιστρατεύσει η νέα μισθώτρια εταιρεία Black Wave Varkiza, συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκειμένου να εκμηδενιστούν τα περιστατικά δολιοφθορών εντός της εγκατάστασης καθώς επίσης και τα περιστατικά παραβατικότητας που εμφανιζόντουσαν μετά την δύση του ηλίου. Στην κατεύθυνση αυτή, οι μισθωτές ανέθεσαν στην εταιρεία VanGuard security services την συγκεκριμένη υπηρεσία φύλαξης για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των λουτρικών εγκαταστάσεων.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιθεώρησης (drone), πραγματοποιεί πτήσεις καθημερινά και όλο το εικοσιτετράωρο, προσφέροντας ασφάλεια τόσο εντός της πλαζ αλλά και γενικότερα στο παραλιακό μέτωπο της Βάρκιζας καθώς το drone πετά από την ανατολική παραλία έως εκεί που τελειώνει η ακτή του πρώην Yabanaki. Το συγκεκριμένο πτητικό μέσο, εκτός από την κάμερα πολύ υψηλής ευκρίνειας διαθέτει προβολείς και μεγάφωνα. Καθόλη τη διάρκεια της πτήσης ο χειριστής σκανάρει τον εναέριο χώρο, αλλά και με την χρήση του προβολέα περιμετρικά το χώρο. Σε περίπτωση εντοπισμού υπόπτων οχημάτων ή ατόμων πλησίον της εγκατάστασης, ο χειριστής θα πρέπει να κάνει διακριτική παρακολούθηση με την κάμερα του drone. Σε περίπτωση εισβολής θα διενεργεί αποτροπή με την χρήση προβολέα ή μεγάφωνου και ταυτόχρονα θα καταγράφει το βίντεο και τις φωτογραφίες και θα ενημερώνει την ελληνική αστυνομία.

Αξίζει να τονιστεί, ότι από τον Οκτώβριο που έκλεισε η πλαζ της Βάρκιζας και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, παραβατικές ομάδες Ρομά λεηλάτησαν και προκάλεσαν ανυπολόγιστες φθορές στις λουτρικές εγκαταστάσεις. Τέλος, ο βασικός εκσυγχρονισμός της παραλίας ώστε να λειτουργήσει τον προσεχή Μάιο απαιτεί αρχικές επενδύσεις έως 500.000 ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 17 εκατομμύρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2025.